Negocierile cu Boloni, doar o stratagemă? A dat cărțile pe față în direct: „E mult teatru la mijloc! FRF l-a ales deja pe Mutu”

1 săptămână in urmă 16

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 ianuarie 2022, 11:34 / Actualizat miercuri, 12 ianuarie 2022 11:37

Sandu Boc (75 de ani), fostul fundaș de la Dinamo, Rapid sau Universitatea Craiova, susține că negocierile dintre FRF și Ladislau Boloni ar fi doar de fațadă și că, de fapt, noul selecționer ar urma să fie în mod sigur Adrian Mutu.

Tergiversarea discuțiilor dintre Boloni și federali alimentează și mai mult varianta susținută de Sandu Boc. Cum răspunsul lui Loți întârzie să apară, tot mai multe voci consideră că FRF mai mult ar fi „mimat” un interes pentru Boloni și că instalarea lui Adrian Mutu e doar o chestiune de timp.

Sandu Boc: „E mult teatru la mijloc. FRF l-a ales deja pe Mutu, negocierile cu altcineva sunt de fațadă”

„Am impresia că este și puțin teatru la mijloc. Cred că Federația a fixat deja numirea lui Adrian Mutu și că el va fi noul selecționer. Dar pentru opinia publică, ei trebuie să mai facă anumite tatonări. 

Dar finalul acestui joc va fi Adrian Mutu. Nu poți să faci o negociere de o săptămână cu un om care-și dorește să antreneze echipa națională. Dacă Loți Boloni ar fi vrut să vină, ar fi acceptat din prima zi. Da sau ba, era simplu de tot”, a declarat Sandu Boc, la GSP Live. 

Eu am avut o discuție cu cineva de la Federație, care mi-a spus că «Edi Iordănescu ar fi fost cel mai indicat pentru preluarea naționalei»

- Sandu Boc, la GSP Live

Până ca „varianta Boloni” să înceapă să capteze atenția în spațiul public, numirea lui Adrian Mutu ca selecționer părea să fie o simplă formalitate. Mutu e liber de când a fost demis de la FCU Craiova, o nou-promovată cu care înregistrase rezultate dezamăgitoare. Între timp, tocmai pentru că FRF îi promisese postul, „Briliantul” a refuzat oferta magharilor de la „Kisvarda”.

Avantajele numirii lui Adrian Mutu:

  • E liber de contract și nu ar avea pretenții financiare exagerate.
  • Este tânăr, s-ar plia pe linia urmată de FRF în ultimii ani. A antrenat naționala U21 pe care a calificat-o la Euro 2021, unde a terminat grupa neînvinsă, însă nu s-a calificat în fazele eliminatorii.
  • Cunoaște bine jucătorii din noul val.
  • Are o relație bună cu președintele Burleanu, fostul internațional fiind adus la FRF, în 2017, pentru un plus de imagine, înaintea alegerilor din 2018.

Dezavantajele lui Adrian Mutu pentru banca naționalei

  • Nu are experiență, antrenând, înainte de lotul U21, doar la Voluntari, unde a evitat in extremis retrogradarea, și la echipa a doua a celor de la Al-Wahda, din Emirate.
  • Nu a avut succes nici în ultimul mandat, la FCU Craiova, de unde a plecat după numai 12 etape (3 victorii, 3 remize și 6 înfrângeri).

Citește și alte știri despre echipa națională:

EXCLUSIV Impactul avut de Boloni în primul mandat la națională și marele său talent: „Era axat pe acest lucru”

Propunerea lui Jean Vlădoiu pentru banca naționalei: „Știind la ce nivel a jucat, mi-aș fi dorit să fie numit” + De ce nu crede în varianta Boloni

Playtech: BOMBĂ! Octavian Jurma, anunț înfricoșător pentru români. Halucinant ce se întâmplă: 'Confirmarea oficială'


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă