Ne poate proteja o răceală împotriva variantei Omicron de coronavirus?

4 zile in urmă 9

Ne poate proteja o răceală împotriva variantei Omicron de coronavirus? Ne poate proteja o răceală împotriva variantei Omicron de coronavirus?

Ar putea un alt virus, precum cel care provoacă răceala comună, să ne ajute să luptăm împotriva Sars-CoV-2? Mai multe studii au explorat deja această ipoteză: unele lucrări arată că o infecție anterioară cu un rinovirus ar putea bloca replicarea Sars-CoV-2.

MIERCURI, 12 IANUARIE 2022, 12:08

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Ne poate o răceală proteja de Covid-19? Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Glasgow (Scoția) și publicat în Journal of Infectious Diseases a sugerat deja că rinovirusurile responsabile de răceală ar putea bloca replicarea Sars-CoV-2. O nouă lucrare, de data aceasta a cercetătorilor de la Imperial College London, indică și ea același lucru.

Varianta Omicron: răceala te protejează de virus?

Acest studiu recent, publicat în revista științifică Nature Communications, confirmă prima cercetare, dezvăluind că o răceală ar putea juca un rol protector împotriva Covid-19 și în special împotriva variantei Omicron care circulă foarte activ în acest moment. Căutând să înțelegem de ce expunerea la Covid-19 nu a dus neapărat la contaminare, doctorul Rhia Kundu și echipa sa au ajuns la această concluzie.

Citește continuarea pe tabu.ro

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă