"Ne ascundeam când se trăgea și cădeau bombe". Edin Dzeko, despre de trauma care i-a marcat copilăria

3 zile in urmă 12

  • Liga 2: Csikszereda - Poli Iași, joi, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: Gaz Metan - Dinamo, vineri, 20:30, Digi Sport 1

Edin Dzeko: "Îmi era frică, mereu trebuia să ne ascundem atunci când se trăgea și când cădeam bombe"

"Nu era prea mult de mâncare, cu greu aveam vreodată cele 3 mese pe zi. Îmi era frică, mereu trebuia să ne ascundem atunci când se trăgea și când cădeam bombe. Casa mi-a fost distrusă, așa că am mers să stăm la bunici.

Toată familia era acolo, cred că 15 persoane stăteau într-un apartament de vreo 35 de metri pătrați. A fost foarte greu. Eram stresați zilnic dacă cineva cunoscut murea. Muți fotbaliști au început să joace lovind mingea pe străzi.

Pentru mine, asta era imposibil. Dar când războiul s-a terminat, eram mult mai puternic din punct de vedere mental", a spus Dzeko.

Edin Dzeko e golgheterul la zi din Serie A

Traumele prin care a trecut Dzeko reflectă poveștile a mai multor talente din lumea fotbalului, iar mulți au ajuns fotbaliști celebri. Iar Universitatea Centrală din Lancashire a mers și mai departe și chiar a făcut un studiu, începând cu 2016, în sensul că s-a dovedit că "talentele se nasc din traume".

Cercetătorii au examinat factorii care conduc la experiențele traumatice și modul în care acește aspecte au fost asociate cu traiectoriile sporive la nivel înalt și mediu. Practic, s-a dovedit că provocările "asociate cu dezvoltarea talentelor" au oferit "cea mai bună cale spre succes".

Edin Dzeko (35 de ani) este golgheterul la zi în Serie A, cu 6 reușite în 7 etape, la egalitate cu Immobile, de la Lazio.

Dzeko a început fotbalul la Zeljeznicar. Au urmat apoi Teplice, Usti nad Labem și pasul în "fotbalul mare", la Wolfsburg (din iulie 2017, pe 4 milioane de euro). A urmat Manchester City în ianuarie 2011, pentru 37 de milioane de euro, iar apoi AS Roma și Inter.

Etichete: inter , edin dzeko
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă