Nava Ever Given nu poate părăsi Canalul Suez. Autorităţile egiptene solicită despăgubiri de un miliard de dolari

1 lună in urmă 8

Nava Ever Given, care a eşuat şi a blocat Canalul Suez, nu are voie să plece până când proprietarii nu plătesc compensaţii de până la un miliard de dolari, informează Business Insider.

Autoritățile egiptene au spus că nu vor elibera nava Ever Given, care a rămas blocată în Canalul Suez timp de aproape o săptămână, până când proprietarii vor accepta să plătească o compensație de până la un miliard de dolari.

„Nava va rămâne aici până la finalizarea investigațiilor și până la plata despăgubirilor”, a declarat locotenentul general Osama Rabie, care conduce Autoritatea Canalului Suez, potrivit Wall Street Journal. „Sperăm la un acord rapid. În momentul în care vor fi de acord cu despăgubirea, nava va fi lăsată să se deplaseze”, a adăugat acesta.

Rabie a spus că autoritățile egiptene cer un miliard de dolari pentru a acoperi costurile eliberării navei.

Această sumă ar acoperi costul utilajelor și a materialelor folosite, daunele pe care nava le-a cauzat canalului, plata muncii celor 800 de oameni care au pus umărul la deblocarea Ever Given, dar și costul cauzat de tot haosul iscat de pe urma acestui incident, prin care peste 400 de nave au rămas blocate în canal.

De asemenea, statul egiptean ar fi pierdut taxe în valoare de 95 de milioane de dolari din cauza acestui blocaj.

De cealaltă parte, Eric Hsieh, președintele EverGreen, a declarat că acest cost va fi acoperit de firma de asigurări, iar compania pe care o conduce nu are nicio răspundere pentru pagubele create. Mai mult, acesta a spus că nici măcar nu a fost anunțat oficial de către autoritățile egiptene.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă