Nava eşuată în Canalul Suez a fost repusă pe linia de plutire. Este în proporție de 80% ”în direcția corectă”

1 săptămână in urmă 3

Nava-container eșuată în Canalul Suez de mai multe zile a fost repusă pe linia de plutire, luni, a anunţat Inchcape Shipping Services, astfel încât se așteaptă ca circulaţia să fie reluată în curând.

Remorcherele participă la operațiunea de deblocare a navei container operată de Evergreen Marine Corporation

Nava eşuată în Canalul Suez a fost repusă pe linia de plutire. Ruta maritimă va fi curând deblocată

DPA Images via Hepta

UPDATE: Nava Ever Given este în proporție de 80% ”în direcția corectă”, iar operațiunile continuă pentru a o elibera complet.

"Este foarte posibil ca până astăzi la prânz să se reia activitatea de transport maritim, dacă vrea Dumnezeu”, a declarat președintele SCA, Osama Rabie, televiziunii de stat egiptene. „Nu vom pierde o secundă”, a mai spus el.

🎥: The Ever Given Vessel re-floated and has restarted its engines.#Suez #Evergreen #EVERGIVEN #SuezUnblocked pic.twitter.com/ejHwcm5r1T

— Mohammed Soliman (@ThisIsSoliman) March 29, 2021

Canalul Suez a fost deblocat după aproximativ o săptămână

Nava de 400 de metri cu peste 16.000 de containere la bord a fost deblocată la ora locală 04:30 şi a fost asigurată la acel moment, a anunțat Inchcape pe Twitter.

The MV Ever Given was successfully re-floated at 04:30 lt 29/03/2021. She is being secured at the moment. More information about next steps will follow once they are known. #suezcanel #maritime pic.twitter.com/f3iuYYiRRi

— Inchcape Shipping (@Inchcape_SS) March 29, 2021

Imagini postate pe Internet arată cum pupa navei s-a rotit, în așa fel încât să deblocheze parțial canalul. Alte înregistrări, care nu au putut fi verificate imediat de Reuters, surprind bucuria celor implicați în întreaga operațiune.

Nava Ever Given, ”în mișcare” pe VesselFinder

Serviciul de urmărire a navelor VesselFinder a schimbat pe site-ul său statutul acesteia ca fiind „în mişcare”.

Nava Ever Given a rămas blocată pe diagonala sectorului sudic al canalului marţea trecută, oprind traficul pe ambele sensuri între Europa şi Asia. Cel puţin 369 de nave au aşteptat să tranziteze canalul, inclusiv zeci de nave-container, petroliere şi transportatoare de gaz, a declarat duminică Osama Rabie, preşedinte al SCA.

BREAKING : EVER GIVEN ship has been UNSTUCK & Moving into #Suez Canal after 6 Days!!

Egyptian crew managed to float it moments ago. It’s 5:42 am there: pic.twitter.com/GoMlYjQerL

— Joyce Karam (@Joyce_Karam) March 29, 2021

Pierderi de 400 de milioane de dolari pe oră în economia globală

Canalul Suez leagă Marea Mediterană de Marea Roșie și este o rută crucială pentru comerțul global și transportul de energie. Blocarea canalului Suez a forțat transportatorii să folosească vechea rută, ocolind Africa prin sud, pe la capul Bunei Speranței.

Traficul pe această rută s-a intensificat în ultimele zile în timp ce economia mondială pierde, conform estimărilor, 400 milioane de dolari pe oră din cauza acestui blocaj.

Aproximativ 12% din totalul comerţului mondial circulă prin canalul de 163 de km lungime.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

nava container canalul suez inchcape shipping service
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă