Naționala Statului Qatar, înfrângeri pe bandă rulantă înaintea Campionatului Mondial din 2022

2 săptămâni in urmă 14

Ediția Campionatului Mondial din 2022 va fi găzduită de Qatar, însă echipa națională a gazdelor înregistrează eșecuri pe bandă rulantă.

Calitatea de țară organizatoare îi oferă statului Qatar calificarea directă la turneul final.

Marți, 12 octombrie, Irlanda, formație aflată pe locul 50 în clasamentul FIFA, a câștigat la pas în fața Qatarului, aflat pe locul 43 în topurile FIFA, cu scorul de 4-0.

Qatar, înfrângeri pe bandă rulantă înaintea Campionatului Mondial din 2022

Chiar dacă echipa Qatarului este calificată direct la Cupa Mondială din 2022, din poziția de gazdă, formația din Peninsula Arabică a fost repartizată în grupa A a preliminariilor din Europa pentru a-i fi oferite cu acest prilej o serie de meciuri de pregătire.

În acest context, rezultatele înregistrate în meciurile acestora nu sunt luate în calcul, partidele fiind amicale.

Pe lângă ultima înfrângere suferită în fața Irlandei, 4-0, Qatarul a mai pierdut 0-4 în fața Serbiei, dar și 1-3 și 0-3 cu Portugalia. Pe lângă eșecuri, formația antrenată de spaniolul Felix Sanchez (45 de ani) a „reușit” și un egal, 1-1, cu Luxembourg.

Astfel, devine evident că rezultatele obținute de echipa națională a statului Qatar nu fac decât să alimenteze acuzele adresate către FIFA cu privire la faptul că forul central al conducerii fotbalului mondial a acordat organizarea unei ediții de CM unei țări lipsite de cultură fotbalistică.

Mai mult decât atât, Germania a fost în trecut un stat care a ridicat problema boicotării Campionatului Mondial din Qatar, motivul fiind reprezentat de problema respectării drepturilor de muncă ale celor care contribuie la construirea stadioanelor, despre care s-a constatat că lucrează în condiții inumane.

Cu toate acestea, naționala Germaniei a revenit asupra deciziei. „În ciuda faptului că mulți ne-au cerut acest lucru, boicotul nu va ajuta Qatarul și populația sa să progreseze” a spus vice-președintele Federației Germane de Fotbal, Peter Peters, într-un interviu postat pe pagina oficială a forului.

The post Naționala Statului Qatar, înfrângeri pe bandă rulantă înaintea Campionatului Mondial din 2022 appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă