Naționala României, tot mai aproape de a avea selecționer. „Are cereri rezonabile”

2 săptămâni in urmă 20

Naționala României, tot mai aproape de a avea selecționer. Odiseea numirii înlocuitorului lui Mirel Rădoi pe banca tehnică a tricolorilor pare să se apropie de final. După ce mai mulți tehnicieni au fost abordați, fără succces, șefii FRF sunt pe cale „să bată palma” cu un fost internațional român legendar, care a mai fost selecționerul naționalei, timp de un an, în perioada iulie 2000 – iulie 2001.

Naționala României, tot mai aproape de a avea selecționer

Naționala României, tot mai aproape de a avea selecționer. Șefii FRF se apropie de finalul căutărilor unui înlocuitor pentru Mirel Rădoi pe banca tricolorilor. Pe rând, Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu au declinat, din diferite motive, oferta federalilor.

Favorit la preluarea postului de selecționer al naționalei devenise Adrian Mutu, fostul tehnician de la tricolorii U21. Cu toate acestea, președintele FRF, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, directorul tehnic, s-au deplasat la Nice, în Franța, pentru a-l aborda pe Ladislau Boloni (68 de ani), fostul mare internațional român și antrenorul care l-a descoperit pe Cristiano Ronaldo la Sporting Lisabona.

Boloni a mai fost selecționerul naționalei, vreme de un an, între iulie 2000 și iulie 2001. Bilanțul său a fost de 8 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri, în 13 partide. În acel mandat, Boloni preluase România la startul preliminariilor pentru Mondialul din 2002 şi a demisionat înainte de ultimele două meciuri, pentru a pleca la Sporting Lisabona.

 „Are cereri rezonabile”

Naționala României ar putea avea selecționer cât de curând. Conform directorului tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, în zielele următoare vor avea loc discuțiile decisive cu Loți Boloni.

„Sunt încă discuții. Urmează să mai avem mâine, poimâine discuții cu Loți. Vedem, mergem la Nisa, vine el la București. Sunt discuții cu toate variantele care au fost, cele trei-patru. Se poate întâmpla și să vină la București. Acum, nu este sigur”, a spus cel poreclit „Lippi”, conform digisport.ro.

Mihai Stoichiță a mai adăugat că Boloni are cereri financiare rezonabile.

„Loți are cereri financiare rezonabile, care pot fi îndeplinite. Cred că se poate ajunge la o finalitate a discuțiilor cu el. Urmează să discute amănuntele despre contract, dar trebuie să fie pe minimum două campanii”, a mai spus Mihai Stoichiță, potrivit sursei citate.

Ladislau Boloni are două titluri de campion, cucerite în Portugalia și Belgia, cu Sporting Lisabona, respectiv Standard Liege. Pe când se afla la cârma echipei portugheze, 2001 – 2003, l-a promovat în prima garnitură pe tânărul, dar ambițiosul necunoscut, pe atunci, Cristiano Ronaldo.

După un meci amical cu Manchester United, viitorul CR7 a fost transferat de gruparea engleză la conducerea căreia se afla Sir Alex Ferguson, în 2003. Ladislau Boloni este liber de contract din mai 2021, când a fost demis de clubul Panathinaikos Atena, după doar 6 luni de mandat.

Naționala României are programate 2 meciuri amicale în luna martie, dintre care unul, pe 29 martie, cu Israelul. În luna iunie, tricolorii vor debuta și în Liga Națiunilor unde sunt într-o grupă cu Muntenegru, Finlanda și Bosnia-Herțegovina.

 

 

The post Naționala României, tot mai aproape de a avea selecționer. „Are cereri rezonabile” appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă