Naționala de handbal masculin, două victorii la Cluj-Napoca! Mergem mai departe în prima fază a playoff-ului

1 săptămână in urmă 13

Naționala României de handbal masculin a trecut duminică de Republica Moldova, 33-23 (18-15), și s-a calificat în faza următoarea a competiției.

Tricolorii au învins anterior Israel, scor 33-30, iar cu patru puncte în grupa 3 a preliminariilor europene au încheiat pe primul loc. Şi Israel s-a calificat mai departe, de pe locul 2 (2 puncte).

Programului turneului s-a modificat, după ce Cipru nu s-a mai prezentat, având cazuri de Covid-19 în lot. Astfel, toate partidele programate cu Cipru au avut rezultat de forfait, adică 0-10, iar echipa a încheiat pe ultimul loc. Republica Moldova a fost pe locul 3 şi a ratat faza următoare.

Naționala de handbal masculin, două victorii la Cluj-Napoca! Mergem mai departe în prima fază a playoff-ului

Doar primele două clasate în grupa preliminară 3 se califică în prima fază play-off a CM2023. În total, opt echipe se vor califica în prima fază play-off, în care vor întâlni ultimele opt clasate la CE2022, în dublă manşă eliminatorie, cu partide programate între 14-20 martie.

Câştigătoarele se vor califica în faza a doua play-off, în care se vor duela cu alte 10 formaţii provenite de la CE2022, partidele urmând să aibă loc între 11-17 aprilie. Calificarea la turneul final al CM2023 va fi obţinută de echipele câştigătoare în dubla manşă din faza a doua play-off.

La turneul final al Campionatului Mondial din 2023 sunt calificate direct doar gazdele competiţiei, Polonia şi Suedia, respectiv deţinătoarea titlului, Danemarca. Tot direct vor mai ajunge la turneul final finalistele Campionatului European din acest an, programat în ianuarie.

Israelul s-a calificat și ea de pe locul 2

Selecţionata Israelului a învins echipa Republicii Moldova cu scorul de 42-31 (22-13), sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-un meci din Grupa a 3-a a primei faze a preliminariilor Campionatului Mondial de handbal masculin din 2023.

Cei mai buni marcatori de la învingători au fost Nadav Cohen, cu 8 goluri, Yoav Lumbroso, Yonatan Dayan şi Amit Yehiel Stelman, cu câte 5 goluri.

Pentru moldoveni, Roman Dodică a înscris 9 goluri, Valentin Ivancenco 7, iar Dinu Untu 6.

The post Naționala de handbal masculin, două victorii la Cluj-Napoca! Mergem mai departe în prima fază a playoff-ului appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă