Naționala de handbal feminin a României s-a calificat la Campionatul Mondial! Victorie fără emoții în Macedonia

2 săptămâni in urmă 8

  • Liga 1: FC Botoșani - Universitatea Craiova, miercuri, 19:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: Sepsi Sfântu Gheorghe - CFR Cluj, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

În urma rezultatului, cumulat și cu cel din partida tur, câștigată de ”tricolore” cu 35-22, România a obținut calificarea la Campionatul Mondial de handbal feminin care va fi organizat de Spania la finalul acestui an, în perioada 2 - 19 decembrie.

România, victorie cu Macedonia de Nord și calificare la Campionatul Mondial de handbal feminin

Macedonia de Nord a început la conducere jocul, însă de la 3-3 România a fost echipa aflată în permanență în avantaj pe tabela de marcaj.

Cea mai bună marcatoare a României a fost Laura Moisă, cea care a înscris de șapte ori. Pivotul Crina Pintea a reușit să înscrie de patru ori. Cristina Neagu a jucat doar în primele 15 minute ale confruntării și a înscris de două ori.

Astfel, România s-a calificat la Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania și rămâne singura reprezentativă care a bifat participări la toate edițiile competiției.

Din Europa, la evenimentul din decembrie din Spania au mai obținut calificarea țara gazdă, Țările de Jos, campioana en-titre, Norvegia, Franța, Croația și Danemarca, primele patru clasate de la Campionatul European de anul trecut.

Etichete: cristina neagu , campionatul mondial de handbal feminin , macedonia de nord - românia
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă