NASA gata să descopere extratereștrii și secretele universului: ”Ochiul” Pământului pleacă să întâlnească civilizațiile inteligente din alte lumi VIDEO

1 săptămână in urmă 36

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 02:00

0 citiri

Omenirea a cercetat cerul, încă din antichitate, pentru a descoperi semnele unor civilizații extraterestre și de a afla secretele universului. Acum, umanitatea se găsește la un pas de a găsi extratereștrii și viață în cosmos, iar acest lucru va fi realizat de către noul telescop spațial James Webb al NASA, care se pregătește să plece în spațiu pe 18 decembrie 2021, din Guyana Franceză.

Telescopul spațial de 10 miliarde de dolari a ajuns la destinație pe 12 octombrie 2021, după o călătorie care a durat 16 zile, de la Naval Weapons Station Seal Beach din California până în portul Pariacabo din Guiana Franceză, potrivit Daily Mail.

Când va deveni activ, noul telescopul spațial James Webb va fi cel mai mare, cel mai puternic și mai complex telescop spațial din istorie, trimis de omenire în univers, pentru descoperirea altor lumi și a unor civilizații extraterestre inteligente.

Extratereștrii ar putea simula viața oamenilor de pe Pământ: ”Sunt atât de avansați încât sunt capabili să programeze totul” VIDEO

După ce telescopul va fi descărcat de la bordul navei MN Colibri, el va fi dus la rampa de la Kourou din Guyana Franceză, unde timp de două luni se vor efectua pregătiri pentru lansarea în spațiu, cu ajutorul unei rachete Ariane 5, pe 18 decembrie 2021.

Telescopul James Webb a fost conceput ca un proiect comun al Agenției spațiale americane NASA, al Agenției Spațiale Europene ESA și al celei canadiene CSA. Acesta va permite astronomilor să călătorească înapoi în timp și să descopere istoria și secretele universului, așa cum nu a făcut-o nimeni până acum.

Armageddon-ul poate trimite Pământul în Epoca de Piatră. NASA va ataca un asteroid pentru prima dată în istorie VIDEO

”James Webb este o realizare colosală, construită pentru a transforma viziunea noastră asupra universului și de ne oferi o știință uimitoare. El se va putea ”uita” înapoi în timp, până la 13 miliarde de ani, la lumina creată imediat după Big Bang, cu puterea de a arăta umanității cele mai îndepărtate zone ale spațiului, pe care nu le-am văzut vreodată.

Acum, suntem foarte aproape de a debloca misterele cosmosului, grație abilităților și expertizei echipei noastre fenomenale”, a spus Bill Nelson, admistratorul NASA.

James Webb și toate instrumentele sale de la bord vor opera la o temperatură de circa 40 Kelvin, adică minus 233 de grade Celsius. Oglinda de pe telescop are diametrul de 6,5 metri, față de 2,4 metri, cât are cea de pe Hubble.

Hubble a fost poziționat la 240.000 de kilometri de Pământ, pe când James Webb va fi plasat la 1.600.000 de kilometri distanță de Terra.

Citeste si:

 logică vs. umor

La bursa pariurilor internaute aborigene, domnul Cioloș nu are aproape nicio șansă să formeze un guvern. Așa că cel care va paria pe Cioloș și va câștiga va avea parte de o cotă...

Cine este Lazăr Neacșu, fostul consilier PSD „infiltrat” în politică din partea Bisericii. Deține peste 11 terenuri, ține banii la saltea și conduce un Oltcit din 1985

Fostul consilier general al Municipiului București (CGMB) Lazăr Neacșu, este unul din principalii agenți de influență a Bisericii, cara a tras sfori pentru a obține bani pentru Biserică din...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă