NASA a prezentat primele imagini video de pe Marte transmise de roverul Perseverance

4 zile in urmă 6


Roverul Perseverance a ajuns pe planeta Marte, joi, 18 februarie. Luni, NASA a făcut publice imaginile surprinse cu ajutorul a 23 de camere situate în diferite locuri ale modulului, la momentul asolizării pe Marte.


Una dintre camere arată deschiderea unei parașute supersonice, de la aproximativ 17 kilometri deasupra suprafeței. Altă cameră, situată sub rover, arată terenul marțian apropiindu-se, iar alte două imagini prezintă rover-ul în timp ce atinge treptat solul marțian, suspendat de trei cabluri, scrie HotNews.


Roverul Perseverance a amartizat pe Marte după o călătorie de aproximativ 480 de milioane de kilometri.


Pentru a ateriza, a trebuit să treacă prin cele „șapte minute de teroare”. Timpul ca semnalele radio să călătorească de pe Pământ pe Marte este de aproximativ 11 minute, ceea ce înseamnă că cele șapte minute necesare pentru aterizarea navei spațiale pe Marte au loc fără niciun ajutor sau intervenție din partea echipelor NASA de pe Pământ.


Misiunea americană, pornită pe 30 iulie 2020, explorează posibilitățile de existență a vieții pe Planeta Roșie.


„Această aterizare este unul dintre acele momente esențiale pentru NASA, Statele Unite și explorarea spațiului la nivel global, când știm că suntem pe punctul de a descoperi și de a ne ascuți creioanele, ca să spunem așa, pentru a rescrie manualele”, a declarat Steve Jurczyk de la NASA.Foto: Epa


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă