NASA a facut marele anunt! DATA si ORA care pot intra in ISTORIA planetei. Care sunt sansele ca PAMANTUL sa fie lovit in 2022

1 lună in urmă 21

Agentia spatiala americana (NASA) a facut precizari privind un asteroid care s-ar putea ciocni de planeta noastra in anul urmator.

Specialistii de la NASA beneficiaza de un sistem performant ("Sentry) de monitorizare a asteroizilor din spatiul cosmic, avand capacitatea sa evalueze si probabilitatile ca aceste corpuri sa se loveasca de Pamant. Astfel, cel mai apropiat pericol din acest punct de vedere e dat de asteroidul denumit "2009JF1", care se deplaseaza cu o viteza de 23 de kilometri pe secunda si care ar putea intra in coliziune cu Terra la dat de 6 mai 2022, in cursul diminetii, ora 09.34 (ora Romaniei).

Totusi, vestea buna e ca probabilitatea e una foarte mica, de sub 0,1 la suta. Tinand cont, de dimensiune, distanta si viteza de apropiere de Pamant, asteroidul "2009JF1" e insa doar al cincilea ca periculozitate, pe primul loc fiind unul a carui data estimata de ciocnire cu planeta noastra e undeva in anul 2880.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă