Nando’s închide 45 de restaurante în Marea Britanie după ce a rămas fără pui. Fermele nu au suficienți angajați, iar 20% din șoferii de TIR din UK au plecat după Brexit

2 luni in urmă 47

Lanțul de restaurante Nando’s a fost nevoit să închidă zeci de unități din Anglia, Scoția și Țara Galilor din cauza penuriei de pui ”peri peri„, anunță BBC. Aproximativ 45 de localuri au fost închise, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Nando’s pentru CNN Business,  iar compania și-a trimis unii dintre angajații săi la furnizori, pentru a ajuta la deblocarea situației.

Nando’s este ultima dintr-o serie de companii britanice care își vede lanțul de aprovizionare întrerupt din cauza lipsei de lucrători. Purtătorul de cuvânt a declarat că principalul blocaj a fost la distribuitorii de pui din Marea Britanie. „Industria alimentară din Marea Britanie se confruntă cu întreruperi în lanțul său de aprovizionare în ultimele săptămâni din cauza lipsei de personal și o serie de restaurante noastre au fost afectate”, a spus Nando’s într-un comunicat.

Mulți producători și restaurante din Marea Britanie s-au străduit să recruteze lucrători în timpul pandemiei coronavirusului, provocând probleme lanțurilor de aprovizionare care erau deja afectate de Brexit. În ultimele luni, lipsa lucrătorilor a fost exacerbată de regulile britanice care impun persoanelor să se izoleze dacă intră în contact cu cineva care a fost infectat cu coronavirus.

Luni au intrat în vigoare noi reguli care înseamnă că persoanele complet vaccinate din Anglia nu mai sunt obligate din punct de vedere legal să se izoleze dacă intră în contact cu un caz COVID-19 pozitiv.

Probleme legate de lipsa forței de muncă

Un deficit de șoferi de camioane a contribuit, de asemenea, la întreruperea aprovizionării în Marea Britanie. Asociația Road Haulage spune că Regatul Unit avea aproximativ 100.000 de șoferi de camioane, dintre care 20.000 erau cetățeni ai UE și au părăsit țara după Brexit.

James Hook, proprietarul fermelor care furnizează o treime din găinile vândute în Regatul Unit, a declarat pentru CNN Business în luna iunie că are nevoie urgentă de aproximativ 40 de muncitori agricoli, dublu față de numărul obișnuit de posturi vacante.

Nando’s este un lanț multinațional sud-african de fast-food specializat în pui peri-peri la grătar cu flacără. Fondată la Johannesburg în 1987, Nando’s operează peste 1.200 de puncte de vânzare în 30 de țări. Logo-ul lor descrie Cocoșul Barcelos, unul dintre cele mai comune simboluri ale Portugaliei. Peri – peri sau piri piri este un sos care a ajuns în Africa, datorită portughezilor, prin Angola si Mozambic.  Sosul are la baza un ardei chili foarte picanți.

Sursa foto: Facebook/Nando’s

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă