Nalvanîi a comparat condiţiile din închisoare cu cele dintr-un "lagăr de muncă chinez" şi s-a declarat victima "violenţei psihologice"

1 lună in urmă 34

Alexei Navalnîi, opozantul rus, a oferit un interviu de 54 de pagini jurnaliştilor de la New York Times, interviu în care a vorbit despre condiţiile din închisoare.

Nalvanîi a comparat condiţiile din închisoare cu cele dintr-un "lagăr de muncă chinez" şi s-a declarat victima "violenţei psihologice"

Profimedia

Navalnîi a comparat condiţiile din închisoarea rusă cu cele dintr-un lagăr chinez de muncă. Condiţiile de încarcerare le-a catalogat drept "violenţă pshilogică". "Imaginaţi-vă ceva ca un lagăr de muncă chinez, unde toată lumea merge în rând şi unde există camere peste tot. Controlul este constant şi există o cultură a denunţului", a relatat Navalnîi.

Potrivit acestuia, deţinuţii din închisoarea în care este încarcerat nu au voie să citească sau să scrie, singurul mod de "relaxare" fiind să se uite la televizorul care difuzează filme de propagandă: "Trebuie să te aşezi pe scaun şi să te uiţi la televizor. Să citeşti, să scrii sau să faci altceva este interzis. Totul este organizat pentru ca eu să fiu controlat la maximum în fiecare oră a zilei", a mai precizat Navalnîi.

Alexei Navalnîi, cel mai aprig critic al lui Putin, a fost arestat în ianuarie, la întoarcerea din Germania, unde a fost tratat după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip noviciok, o otrăvire de care acuză Kremlinul şi FSB, o acuzaţie pe care Moscova o respinge. El a fost condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de fraudă din 2014 pe care-l denunţă drept politic.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Un profesor şi-a dus elevii în tabără la Costineşti şi a început să danseze lasciv în faţa lor. Dascălul spune că a fost "o glumă nevinovată"

1

Ce au un comun geografia și striptease-ul? Răspuns: un profesor care a dansat lasciv. Pe jumătate dezbracat în fața elevilor pe care i-a dus în tabără, la mare. Imaginile sunt deja pe masa Inspectoratului Şcolar. Dascălul lipsit de inhibiţii nu înţelege cum a ajuns să fie anchetat de la o glumă pe care si azi o consideră nevinovată. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă