Nadia Comăneci, după performanța gimnastelor la Europene: „A făcut și istorie, România a depășit Rusia”

2 luni in urmă 13


Nadia Comăneci, 56 de ani, a vorbit, duminică, despre performanța realizată de tricolore la Campionatele Europene de gimnastică artistică din Turcia, unde au obținut în total, la senioare și la junioare, 14 medalii. Fosta mare gimnastă a calculat că România a depășit Rusia la numărul medaliilor de aur, notează Antena 3.


Nadia Comăneci s-a arătat impresionată de revenirea Larisei Iordache, care a cucerit două medalii de aur și două de argint la CE 2020.


„Am fost extrem de impresionată de revenirea Larisei Iordache, cu care am vorbit acum 10 minute. Este aproape imposibil să revii fără accidentare după o «dispariţie de trei ani din sport. Ea, cu trei operaţii, să revină la un nivel competitiv de această valoare este aproape incredibil”.


”A făcut şi istorie, pentru că, din calculele mele, România a depăşit Rusia în istoria Campionatelor Europene, cu 55 de medalii de aur în total”.

Nadia Comăneci:

Nadia Comăneci a calculat bine. În acest moment, România este pe primul loc după numărul de medalii la CE, cu 55 de aur, 55 de argint și 45 de bronz. Rusia are 39 de medalii de aur, în timp ce fosta URSS are, ca și România, tot 55 de medalii de aur, dar ”doar” 35 de argint și 25 de bronz.”Pentru gimnastică şi pentru tenis mă trezesc cu noaptea în cap. Mă bucur să văd că există ceva promiţător şi această campanie făcută acum câţiva ani produce succese”

Nadia Comăneci:

În Turcia, Larisa Iordache a devenit dublă campioană europeană, cucerind aurul la bârnă și la sol. Totodată, Larisa a mai câștigat medaliile de argint la sărituri și cu echipa.


La senioare, echipa României a cucerit medalia de argint, iar Silviana Sfiringu a urcat pe a doua treaptă a podiumului la bârnă.


La junioare, România a cucerit șase medalii de aur, pe echipe și prin Ana Bărbosu- individual-compus, plus patru în finalele pe aparate. De asemenea, Maria Ceplinschi a cucerit medaliile de argint la individual-compus şi la sol, iar Andreea Preda a luat bronzul la bârnă.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă