Muzică și ceremonial militar, în Piața Unirii din Focșani

1 lună in urmă 19

Sarbătorirea a 162 ani de la Unirea Principatelor Române a avut loc în contextul restricțiilor cauzate de epidemia de Coronavirus. Preşedintele Camerei Deputaților, Lidovic Orban, a fost prezent la manifestările de la Focșani.

24 Ianuarie 2021, 09:20 (actualizat 24 Ianuarie 2021, 14:33) |

Mica Unire 1859

Ludovic Orban a fost prezent la manifestările organizate la Focşani.

Anca Dragu a participat la ceremonia desfăşurată la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată în Dealul Patriarhiei Române din Bucureşti, unde va depune o coroană de flori.

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, precum şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au fost prezenţi la această ceremonie militară a depunerii de coroane şi jerbe de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Totodată, Ministerul Apărării Naţionale a organizat, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi acestui eveniment istoric.

De Ziua Principatelor Române, ierarhii, preoţii şi diaconii Bisericii Ortodoxe au oficiat un Te Deum în toate bisericile.

La Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Patriarhală au fost pomeniţi domnitorul Alexandru Ioan Cuza, mitropoliţii Nifon al Ţării Româneşti şi Sofronie Miclescu al Moldovei, precum şi toţi cei care au contribuit la realizarea Unirii Principatelor Române.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă