Muzica la gala Premiilor Oscar va fi asigurata de DJ Questlove si nu de o orchestra asa cum se obisnuia

3 săptămâni in urmă 25

Editia 2021 a premiilor Oscar, care va avea loc, duminica, la Dolby Theatre din Hollywood, va fi diferita de precedentele. In ciuda eforturilor Academiei de a pastra o anumita normalitate, muica a fost regandita. Aceasta nu va fi asigurata de o orchestra, asa cum era in mod obisnuit, ci de DJ Questlove, anunta Variety.

Muzicianul american, care deja a participat ca DJ anul trecut, va avea rolul de director muzical si va canta muzica inregistrata in avans impreuna cu grupul sau The Roots special pentru gala.

Chiar daca orchestra va fi absenta din program, revista Variety precizeaza ca instrumente cu coarde au fost inregistrate pentru momentul decernarii premiilor. In plus, prestatiile nominalizatilor la categoria "cel mai bun cantec original" vor avea loc inainte de show.

Aceste modificari s-au facut pentru a evita riscurile legate de coronavirus, asa cum explica Questlove: "Luam masuri de precautie din cauza Covid, asa ca The Roots a inregistrat toate elementele muzicale inainte, cu aproximativ o luna".

Gala Oscar, care in mod obisnuit are loc intre februarie si martie, a fost decalata in 25 aprilie din cauza pandemiei.

Covorul rosu va fi anul acesta "mult redus" si va fi inclus in avanpremiara show-ului.

De asemenea, va fi conceput un program special post-ceremonie.

Producatorul celei de-a 93-a editii, Steven Soderbergh, a anuntat ca invitatii nu vor fi obligati sa poarte masca in fata camerelor de filmat.

Intre prezentatorii galei se numara Brad Pitt, Zendaya, Rita Moreno, Joaquin Phoenix, Harrison Ford, Laura Dern, Regina King, Marlee Matlin, Reese Witherspoon, Renee Zellweger, Angela Bassett, Halle Berry, Bong Joon Ho, Don Cheadle si Bryan Cranston.

Lungmetrajul "Mank" al lui David Fincher, cu Gary Oldman in rol principal, a primit cele mai multe nominalizari la Oscar 2021, zece, insa "Nomadland" al lui Chloe Zhao, cu Frances McDormand in centru, cu opt selectii, este favorit.

O productie romaneasca se afla acum pentru prima data in randul nominalizatilor - "colectiv", regizat de Alexander Nanau, este candidat la doua categorii: "cel mai bun lungmetraj documentar" si "cel mai bun lungmetraj international".

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă