Mutaţia coronavirusului din Marea Britanie poate fi asociată cu un grad mai ridicat de mortalitate, a anunţat Boris Johnson

1 lună in urmă 2

Premierul britanic Boris Johnson a declarat vineri, la o conferință de presă, că noua variantă a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Anglia și care se răspândește acum în întreaga lume, inclusiv în România, poate fi asociată cu "un grad mai ridicat de mortalitate".

Boris Johnson a anunţat că există unele dovezi că mutaţia britanică de Covid-19 ar putea fi şi mai mortală, pe lângă gradul mare de infectare pe care îl are

observatornews.ro

Mutaţia britanică de Covid ar putea fi mai mortală

Noua mutație a virusului este mult mai infecțioasă decât coronavirusul original. Unele studii au sugerat că noua variantă este cu 50-70 la sută mai transmisibilă.

La conferința de presă de vineri de la Downing Street, Johnson și consilierii săi au oferit puține informații despre cât de mortală este noua tulpină.

Consilierul științific șef al Angliei, Patrick Valance, a dat un exemplu. El a spus că printre 1.000 de bărbați din Anglia care au 60 de ani sau mai mult, virusul original ar ucide 10. Noua variantă, a spus el, ar ucide 13 sau 14.

mutatie covid coronavirus romania sars-cov-2 boris johnson
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă