Mutare-bombă în tenis! Federația i-a pregătit un post lui Horia Tecău dacă renunță la tenisul de mare performanță | EXCLUSIV

1 săptămână in urmă 27

Horia Tecău (36 de ani) se retrage, conform tot mai multor mărturii ale apropiaților, din sportul care i-a adus nenumărate performanțe.

Cunoscuți jurnaliști de sport din Europa, comentatori de tenis și nu numai, susțin ipoteza ca Horia va pune punct carierei sale, imediat după Turneul Campionilor de Torino, unde se află în aceste zile.

Plecând de la aceasta informație am dorit să aflăm care ar fi planul Federației Române de Tenis în condițiile în care Horia, care nu a confirmat vestea legată de retrage, va lua, totuși, această decizie.

Mutare-bombă în tenis! Federația i-a pregătit un post lui Horia Tecău dacă renunță la tenisul de mare performanță | EXCLUSIV

George Cosac, vicepreședintele FR de Tenis a făcut unele precizări pentru Prosport:

„Momentan nu știu dacă Horia se va retrage acum sau după meciul de Cupa Davis contra reprezentativei statului Peru. Am auzit și eu ceva că ar dori să se retragă din tenis, dar nu am nimic confirmat.
În tot cazul dacă informația se confirmă ne gândim să-i oferim lui Horia un post în cadrul federației noastre.

Este un om care a acumulat foarte multa experiență în tenis, un om bine pregătit și cred ca ar putea ocupa ușor postul de căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis cum, la fel de bine, poate fi și antrenor federal.

Poate peste un an și-ar dori să candideze la funcția de președinte al FR de Tenis. Indiferent de poziția pe care ar ocupa-o în federație, noi avem nevoie de el. Eu sunt convins ca Horia va rămâne în lumea tenisului”, ni s-a confesat George Cosac,

Federația a făcut contestație pentru meciul cu Peru!

După ce Federatia din Peru a anunțat ca dorește ca meciul de Cupa Davis cu România să se dispute pe un teren neutru, din cauza numărului mare de cazuri Covid din România, în cele din urmă lucrurile s-au clarificat. Întâlnirea va avea loc la Cluj.

„Noi am venit cu argumentele noastre, pe care le-am prezentat federației internaționale. Cum era firesc, zic eu, s-a decis ca partida să se dispute la Cluj și nu în altă parte”, a mai explicat Cosac.

A doilea eșec pentru Tecău la Turneul Campionilor

Perechea româno-germană Horia Tecău/Kevin Krawietz a fost învinsă de cuplul croato-slovac Ivan Dodig/Filip Polasek, cu 7-6 (2), 7-5, marţi seara, la Torino, în Grupa Verde a Turneului Campionilor (Nitto ATP Finals), eveniment care încheie sezonul în tenisul masculin profesionist.

Tecău şi Krawietz, capi de serie numărul opt, s-au înclinat după o oră şi 42 de minute şi sunt practic eliminaţi din competiţie.

Dodig şi Polasek, favoriţii numărul şase, au luat primul set în tiebreak, după ce s-a mers cu serviciul, iar la 6-5 au ratat o minge de set. În actul secund diferenţa a fost făcută de un break reuşit de Dodig şi Polasek la 5-5.

Ivan Dodig and Filip Polasek beats Kevin Krawietz and Horia Tecau to keep semifinal qualification alive https://t.co/xg4SseeWCL pic.twitter.com/gpTB1XLDVF

— Ubitennis (@Ubitennis) November 16, 2021

Tecău şi partenerul său au avut trei mingi de break în acest meci, dar le-au ratat pe toate. Joi, Tecău şi Krawietz vor disputa ultimul lor meci din grupă, contra perechii Marcel Granollers (Spania)/Horacio Zeballos (Argentina).

Tecău participă pentru a şaptea oară la Turneul Campionilor, după ce la ediţiile precedente a făcut-o alături de suedezul Robert Lindstedt (2011, 2012) şi de olandezul Jean-Julien Rojer (2014, 2015, 2017, 2019), câştigând trofeul în 2015, după o finală cu Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna.

The post Mutare-bombă în tenis! Federația i-a pregătit un post lui Horia Tecău dacă renunță la tenisul de mare performanță | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă