Munţi de gunoaie au invadat Parcul Herăstrău, din cauza disputei dintre autorităţi şi compania de salubrizare

1 săptămână in urmă 18

De Andreea Milea.
Publicat: 08.04.2021, 20:37.
Actualizat: 08.04.2021, 20:42

Munţi de gunoaie au răsărit astăzi, dintr-o dată, în Parcul Herăstrău din nordul Capitalei. Cum s-a ajuns aici? 

Contractul dintre Primăria Bucureşti şi compania de salubrizare a expirat în urmă cu două luni

Compania de salubrizare a vărsat gunoaiele adunate în Parcul Herăstrău

  • Contractul dintre Primăria Municipiului Bucureşti şi compania de salubrizare, pentru ridicarea gunoiului, ar fi expirat de două luni.

Nu suntem lângă o groapă de gunoi, suntem chiar în Parcul Herăstău din nordul Capitalei. Astăzi, munţi de gunoaie au fost aruncaţi pe spaţiul verde, în parc, de compania de salubrizare a municipalităţii.

Se întâmplă pentru că a expirat contractul încheiat între Administraţia Lacuri şi Parcuri din subordinea PMB şi compania de salubrizare. Prin urmare, cei de la firma de salubrizare spun că nu mai pot transporta gunoiul în lipsa unui contract. Astfel că au decis să golească cupele cu gunoi în parc, până ce situaţia se va rezolva.

Cei de la firma de salubrizare spun că au trimis notificări către Primăria Municipiului Bucureşti, pentru a reînnoi contractul care a expirat încă din 12 februarie însă nu s-a întâmplat acest lucru, motivul fiind că nu există suficienţi bani.

Până la încheierea unui nou contract s-ar putea să mai vedem astfel de imagini. Astăzi, cei de la Garda de Mediu au venit pe teren şi au amendat Primăria. Cei de la Primăria Sectorului 1 spun că sunt pregătiţi să intervină şi să strângă gunoiul, chiar dacă Parcul Herăstrău nu este în administrarea lor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă