Munţi de creaturi marine, vii şi moarte, se înalţă pe plajele din nordul Marii Britanii. Localnicii nu au mai văzut niciodată aşa ceva

1 lună in urmă 24

Pe plajele nord-estice din Marea Britanie au apărut, peste noapte, munţi de creaturi marine, majoritatea fără viaţă. Autorităţile fac cercetări pentru a descoperi dacă "surprizele din adâncuri" aduse de valuri la mal au legătură cu poluarea apelor.

Pe plajele nord-estice din Marea Britanie au apărut, peste noapte, munţi de creaturi marine fără viaţă

Pe plajele nord-estice din Marea Britanie au apărut, peste noapte, munţi de creaturi marine fără viaţă

TeessideLive via Mirror

Pe plaja din Teeside, porţiunea dintre Marske și Saltburn, au fost descoperite numeroase creaturi marine, între care crabi morţi şi vii, homari și multe specii de crustacee. Munţii se înalţă chiar şi până la nivelul taliei, relatează Mirror. Sharon Bell, în vârstă de 48 de ani, locuieşte în zona respectivă şi se plimbă în fiecare zi pe malul apei. Aceasta mărturiseşte că nu a mai văzut niciodată aşa ceva. Luni dimineaţă, a ieşit din casă alături de soţul ei pentru a face poze la răsărit. Dar priveliştea dezolantă i-a şocat complet şi au făcut cale întoarsă.

În ultimele săptămâni începuseră să se strângă cantităţi însemnate de crustacee şi alte creaturi, însă nu atât de multe încât să nu poţi păşi. "Am petrecut ore întregi eliberând în mare cât mai multe vietăţi am putut", povesteşte Sharon Bell.

Agenţia de Mediu investighează cazul

Agenția britanică de Mediu a confirmat luni că a demarat o investigație pentru a analiza dacă un anumit tip de poluare a apelor este de vină pentru dezastrul ecologic. "Colaborăm cu parteneri de la Centrul pentru Mediu, Pescuit și Acvacultură și Autoritatea de Conservare a Pescuitului de Nord-Est pentru a investiga de ce sute de crabi morți au ajuns de-a lungul țărmului în estuarul Tees și pe plajele învecinate", a declarat un purtător de cuvânt al Agenţiei. "S-au colectat probe de apă, sedimente, midii și crabi. Acestea sunt trimise la laboratoarele noastre pentru analiză. Verificăm dacă un incident specific de poluare ar fi putut contribui la moartea animalelor."

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă