Municipiul Iaşi intră în SCENARIUL ROŞU. Ce restricţii se impun

1 lună in urmă 4

Municipiul Iași intră în scenariul roşu, după ce rata de incidenţă a ajuns la 3,12. Autorităţile urmează să adopte noi măsuri de restricţie.

Municipiul Iaşi intră în SCENARIUL ROŞU. Restaurantele şi sălile de spectacole se închid

Municipiul Iaşi şi comuna Tomeşti se alătură celorlalte localităţi din judeţ care sunt deja în Scenariul Roşu ( Miroslava, Roșcani și Valea Lupului).  Regimul roșu presupune închiderea tuturor spațiilor publice (săli de spectacole, cafenele, restaurante etc.), care până acum funcționau la o treime din capacitatea locurilor.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă urmează să adopte noile măsuri de restricţii cel mai târziu duminică.

Citeşte şi Doi bolnavi de COVID au murit aşteptând un loc la ATI. Situaţie dramatică în spitalele din ţară

Ilfov, primul judeţ care sare de incidenţă 6. Care este situaţia în Bucureşti şi Timiş

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat vineri că judeţul Ilfov a ajuns la o incidenţă de 6.37 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, aproape dublu faţă de media naţională. În ultimele 24 de ore s-au raportat 379 de cazuri noi de imbolnăvire.

Deja opt localităţi din judeţul Ilfov sunt în carantină. Este vorba despre comuna Berceni (9.59), Brănești (6.69), Bragadiru (8.54), Chiajna (8.10), Cornetu (6.44), Dobroești (7.30), Otopeni (6.98), Popești-Leordeni (7.40).

Ilfovul este urmat de Timiş, cu rata de infectare de 5.96, după înregistrarea a 324 de cazuri noi COVID. Capitala are şi astăzi cele mai multe cazuri noi COVID-19, 1031 îmbolnăviri în 24 de ore, şi ajunge la o incindenţă de 4,64 cazuri la mia de locuitori.

Citeşte şi Când se va vedea efectul vaccinurilor. Răzvan Cherecheş, expert în sănătate publică: Vaccinurile nu ne protejeaza de acest val

În acest context este aşteptată să aibă loc o şedință la Prefectura Capitalei. Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență ar urma să discute despre posibile noi măsuri în Bucureşti în contextul creşterii numărului de cazuri COVID-19, respectiv a incidenţei. Potrivit unor surse, se discută inclusiv despre posibilitatea carantinării Bucureştiului.

Reamintim că Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat de 5.593 de cazuri noi COVID-19 în ultimele 24 de ore în România. De asemenea, la Terapie Intensivă sunt internaţi 1.313 pacienţi infectaţi cu coronavirus, cel mai mare număr de pacienţi din ATI de la începutul pandemiei COVID în România. 143 de persoane infectate cu virusul SARS-COV 2 au murit.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă