Municipiul Focșani și alte 15 localități din județul Vrancea au intrat în scenariul galben: o mare parte a elevilor trece la cursuri online

1 lună in urmă 1

O mare parte a elevilor din municipiul Focşani şi alte 15 localităţi din judeţul Vrancea va participa, începând de săptămâna viitoare, la cursuri online, din cauza creşterii coeficientului de infectare cu virusul SARS-CoV-2, a anunțat, vineri, prefectura.

Astfel, în urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea pentru stabilirea unor măsuri de organizare a activităţii în cadrul unităţilor de învăţâmânt în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, s-a luat hotărârea ca şcolile din Câmpineanca, Ciorăşti, Dumbrăveni, Garoafa, Goleşti, Năneşti, Paltin, Panciu, Ploscuţeni, Răcoasa, Soveja, Tîmboeşti, Ţifeşti, Urecheşti, Vulturu şi municipiul Focşani să funcţioneze, începând de luni, 1 martie în scenariul 2, relatează Agerpres.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, scenariul 2 presupune participarea zilnică, cu prezenţa fizică în unităţile de învăţâmânt, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. De asemenea, activitatea conform Scenariului 2 presupune, concomitent, participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Vineri, rata de incidenţă a infectării cu COVID-19 în judeţ, raportată de Direcţia de Sănătate Publică Vrancea a fost de 0,68 de cazuri la mia de locuitori, în creştere. Municipiul Focşani şi alte 15 localităţi pentru care s-a luat decizia trecerii în scenariul 2 de învăţâmânt au rate de infectare peste 1 la mie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă