Municipiul Brașov revine la scenariul roșu după ce rata de infectare a crescut în ultimele zile

1 lună in urmă 2

Municipiul Brașov revine la scenariul roșu după ce rata de infectare cu noul coronavirus a depășit 3 la mia de locuitori.Astfel, vor fi închise din nou cinematografele şi instituţiile de spectacole, iar restaurantele şi cafenele vor funcţiona exclusiv cu terase, potrivit Ziarului BrașovMetropolitan.

După 16 zile „scenariu galben”, municipiul Brașov va reintra din 19 februarie, de la ora 0.00 în „scenariul roșu” de coronavirus pentru o perioadă de 14 zile. Decizia a fost luată joi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori.

Potrivit datelor publicate de Direcţia de Sănătate Publică Braşov, incidenţa cazurilor de COVID-19 în municipiul Braşov era azi de 3,16 la mia de locuitori, informează Ziarul Brașovmetropolitan.

Pragul de 3 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori fusese atins în 15 februarie, după ce incidența scăzuse pentru aproximativ o săptămână.

Astfel, restaurantele și cafenelele, cu excepția celor din interiorul hotelurilor și pensiunilor, nu vor mai primi clienți, la fel instituțiile de spectacole, cluburile și sălile pentru jocuri de noroc. De asemenea, vor fi interzise evenimentele publice și private, dar și circulația pe parcursul nopții.

De asemenea, elevii vor face cursurile în scenariul roșu. Asta înseamnă că
vor fi deschise numai grădinițele și clasele din ciclul primar. La niveul judeţului, rata de infectare este, joi este de 2,36 la mia de locuitori.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă