Motociclistul acuzat de omor, după ce un bărbat care circula cu trotineta a murit în Bucureşti, ar mai avea un dosar penal la activ

2 luni in urmă 31

De Andre Rotaru.
Publicat: 06.08.2021, 13:48.
Actualizat: 06.08.2021, 13:49

Au apărut noi detalii şi imagini cu scandalul din traficul bucureştean, în urma căruia un bărbat care circula cu trotineta a murit. Acesta intrase într-un conflict cu un motociclist, care nu este străin de cearta cu legea. Omul are deja un dosar penal, pentru ucidere din culpă, după ce, în 2014, a fost implicat într-un accident în urma căruia a murit un biciclist. 

  • Motociclitul acuzat de omor are 52 de ani.

Camera de bord a unei maşini surprinde momentul în care un bărbat pe o trotinetă electrică intră pe contrasens şi este lovit în plin. Accidentul s-a întâmplat la câteva zeci de metri de o unitate de pompieri, aşa că primele ajutoare au sosit rapid.

Salvatorii l-au găsit pe bărbatul în vârstă de 39 de ani inconştient şi cu răni grave la cap. L-au transportat imediat la spital, însă victima nu a supravieţuit.

Florin Bica, purtător de cuvânt Spitalul Bagdasar-Arseni: Făcuse un stop cardio-respirator la locul accidentului, cu leziuni grave la nivelul capului. A decedat în pofida tuturor eforturilor depuse de colegii mei. A făcut mai multe stopuri. A fost resuscitat de fiecare dată.

În imagini se vede şi cum în urma victimei aleargă un alt bărbat, pe care şoferul maşinii reuşeşte să îl evite, la milimetru. Este un motociclist de 52 de ani, din Bucureşti, care acum este acuzat de omor. Totul a început după ce bărbatul de pe trotineta electrică l-ar fi şicanat în trafic pe motociclist şi chiar l-ar fi lovit din spate cu câteva minute înainte de accident.

După ce s-au certat şi s-au ameninţat, bărbatul de pe trotinetă a fugit, iar motociclistul l-a urmărit până în apropiere de Institutul Naţional de Medicină Legală. Acolo l-a aşteptat, iar în momentul în care victima a ajuns, motociclistul îl loveşte cu casca. Bărbatul cade fix sub roţile unei maşini.

Avocatul motociclistului: Din nefericire, într-un gest nejustificat, văzând că se apropie cu viteză către el, a aruncat cu acea cască într-adevăr. Un gest nejustificat, un gest care a avut într-adevăr ca rezultat decesul acestei persoane.

Motociclistul era membru în Black Tulip, un club de motociclism din Bucureşti.

Preşedintele Black Tulip: Nu e un om agresiv, nu... Îl ştiu personal şi tot timpul a fost un om săritor, a participat la evenimente de caritate. Din câte am înţeles acel băiat cu trotineta a şicanat pe toată lumea în trafic, mergea haotic.

Poliţiştii au stabilit că motociclistul nu consumase băuturi alcoolice sau substanţe interzise. După accident, a fost dus la audieri, unde a dat ore bune explicaţii în faţa anchetatorilor.

După ce audierile s-au terminat, poliţiştii l-au reţinut pe motociclist pentru 24 de ore. El este cercetat acum pentru omor. Astăzi, magistraţii au hotărât ca motociclistul să rămână în arest pentru următoarele 30 de zile.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă