Motivul pentru care Victor Pițurcă a făcut închisoare: „Ne-a turnat cineva! Eu mi-am dus crucea până la capăt”

3 săptămâni in urmă 28

Fostul selecționer al naționalei României, Victor Pițurcă, a povestit cum a făcut închisoare în urmă cu mai bine de 20 de ani. A executat două luni și jumătate de detenție, din cele șase dictate inițial împotriva sa.

Totul se datorează, involuntar se pare, viciului care i-a creat foarte mari satisfacții, dar și problemle, de-a lungul timpului – jocurile de noroc. Se întâmpla în anul 1979, când Victor Pițurcă făcuse pasul către Oltul Scornicești, cu sau fără voia sa.

A beneficiat de o primă consistentă din partea celor de la Pandurii, iar când s-a transferat la Scornicești i-a fost cerută sumă înapoi, pe modelul tip românesc. Nu a dorit să o înapoieze, apoi problemele au apărut.

Victor Pițurcă: „Nu vă dau niciun ban! Condamnați-mă”

Victor Pițurcă a povestit, miercuri, în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, că acel episod avea să-i atragă mari probleme. Oltenii nu l-au uitat, iar când au pus mâna pe el, l-au acuzat de practicarea jocurilor de noroc. Intervenția oamenilor din sistem l-au scos de după gratii după mai bine de două luni de detenție.

„Eram la Tg. Jiu, dar Scorniceștiul m-a luat cu japca de-acolo. Primisem vreo 80.000 de lei de la Tg. Jiu, bani foarte mulți, și după aia mi-au cerut banii. „Ce bani să vă dau eu? Să-i cereți la Scornicești!”. Atunci am plecat la Scornicești. După câteva luni am mers la Tg. Jiu, unde am jucat într-o seară jocuri de noroc. Seara ne-a prins Miliția. Ne-a turnat cineva. S-a aflat că eram eu acolo.

Am mers la Miliție atunci și oamenii mi-au zis: „Ne dai banii sau te condamnăm?”. „Nu vă dau niciun ban, băi fraților! Condamnați-mă!”. Eu nu prea credeam lucrul ăsta, doar eram la Scornicești! Nu mă gândeam la așa ceva. Doar că oamenii ne-au condamnat într-o zi! Eram în vremea comunismului, iar comuniștii și Miliția făceau ce voiau. Intrau peste tine în casă și te arestau! Făceau orice.

Până la urmă, ce făcusem? Am fost pur și simplu arestați că au zis unii că am jucat, dar ei n-au prins pe nimeni! N-a fost flagrant, doar s-a întâmplat. Eu mi-am dus crucea până la capăt. Am făcut două luni și ceva de detenție. Din șase luni! Până la urmă a intervenit Scorniceștiul și ne-au judecat din nou. Atunci doar golanii mai erau condamnați așa! Sau cei care voiau să intre la pușcărie ca să treacă de o iarnă care urma. Nicidecum eu sau alți trei care erau milionari pe vremea aia în Tg. Jiu. Cam asta a fost…”, a povestit Victor Pițurcă, conform GSP.

The post Motivul pentru care Victor Pițurcă a făcut închisoare: „Ne-a turnat cineva! Eu mi-am dus crucea până la capăt” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă