Motivul pentru care femeia care a provocat accidentul în care au murit două fetițe a fost lăsată să plece după audieri: „Era bătută și în șoc”

1 lună in urmă 1

Femeia care a provocat accidentul rutier din Sectorul 2 al Capitalei a fost lăsată să plece, după audieri, după ce anchetatorii au considerat că nu este oportun să fie luată vreo măsură preventivă, întrucât șoferița era rănită, după ce a fost lovită de martori ai accidentului, a declarat duminică, 28 februarie, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, Rodica Nițescu.

„Nu s-a luat nicio măsură preventivă împotriva ei. Era foarte lovită, inclusiv la față. A fost bătută, era într-o stare foarte proastă, era și în stare de șoc. Nu s-a considerat că este oportună luarea vreunei măsuri”, a afirmat procurorul Rodica Nițescu.

Potrivit procurorului, femeia, care a mers singură la audieri după ce a primit îngrijiri medicale la spital, nu le-a putut explica anchetatorilor ce anume s-a întâmplat de a pierdut controlul volanului.

Conform unor informații obținute de Digi24, șoferița ar fi transmis la audieri că nu conduce foarte des și a încurcat pedalele în momentul unei manevre.

Ea ar urma să fie reaudiată cel târziu luni, a completat procurorul.

Polițiștii care au vizionat imaginile de pe camerele video care au înregistrat accidentul de sâmbătă au spus că mașina a venit cu viteză foarte mare.

După accidentul în care șoferița de 56 de ani a intrat cu mașina în două fete, care se aflau pe un trotuar, în cartierul bucureștean Andronache, cele două copile, de 6 și 15 ani, au fost transportate la sputal, însă medicii nu le-au mai putut salva

Femeia și pasagerul din mașina avariată au fost duși la Spitalul Pantelimon. Ei au susținut că au fost loviți de martorii care au asistat la tragedie.

Autoritățile au precizat, sâmbătă, că sunt făcute cercetări și în acest caz, pe lângă cele privind accidentul, „sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și lovire sau alte violențe”.

Foto: Brigada Rutieră a Poliției Române

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă