Motivul emoționant pentru care un austriac a lăsat moștenire două milioane de euro unui sat francez

3 săptămâni in urmă 15


Austriacul Eric Schwann și-a lăsat, prin testament, averea unui sat francez, Le Chambon-sur-Lignon, sud-estul Franței, care i-a protejat familia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a dezvăluit site-ul postului BBC, citat de G4Media.


Eric Schwam, care a murit luna trecută la vârsta 90 de ani, a ajuns în Le Chambon-sur-Lignon împreună cu familia, în 1943.


Le Chambon-sur-Lignon a protejat mii de evrei și satul cu aproximativ 3.000 de locuitori are o reputație îndelungată în a apăra oamenii de persecuții, devenind un centru al mișcării de rezistență, locuitorii primindu-i și ascunzându-i pe fugari.


Denise Vallat, specialist în comunicare în Le Chambon-sur-Lignon, a declarat că autoritățile au fost contactate de un notar în urmă cu aproximativ trei săptămâni pentru a discuta despre donație.


Potrivit cercetărilor făcute ulterior de autoritățile locale, familia lui Eric Schwam era originară din Viena, unde tatăl său era medic. A ajuns în sat în 1943, împreună cu părinții și o bunică. Nu se cunosc multe detalii despre drumul parcurs până acolo, dar se știe că anterior au fost ținuți în lagărul Rivesaltes, sudul Franței.


Informațiile disponibile sugerează că părinții lui Eric Schwam s-au întors în Austria după război, dar el s-a mutat la Lyon în 1950 pentru a studia farmacia.


Eric Schwam nu avea copii și era văduv.


Primarul Jean-Michel Eyraud a spus că austriacul le-a lăsat o „sumă mare” prin testament. Conform BBC, este vorba de aproximativ două milioane de euro.


Primarul a declarat că averea lui Eric Schwam va fi folosită pentru finanțarea unor inițiative în domeniul educației și pentru tineri.


Foto: www.ville-lechambonsurlignon.fr/


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă