Motivați să se vaccineze cu 100 de lei, în Bacău. Reacțiile cetățenilor

2 luni in urmă 21

Motivați să se vaccineze cu 100 de lei Motivați să se vaccineze cu 100 de lei

Vaccinarea românilor continuă, însă nu în ritmul în care sperau autoritățile. Astfel, se caută tot felul de soluții pentru a-i determina pe oameni să se imunizeze și se ia în calcul chiar și acordarea unor sume de bani. 

VINERI, 13 AUGUST 2021, 10:02

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Ivancica Mihaela

La un centru de vaccinare din Bacău, media persoanelor care vin zilnic pentru imunizare este de aproximativ 100. Un număr destul de ridicat, spune reprezentantul centrului, și asta pentru că ne aflăm în plină perioadă de concedii.

,,În principiu, sunt cei care pleacă în concedii și cei care vin de afară și se vaccinează pentru a putea călători mai ușor. Acum în centru avem disponibile toate cele patru vaccinuri. Majoritatea preferă Johnson’’

Pentru a motiva cât mai mulți români să se vaccineze, Ministerul Sănătății a propus și acordarea unui bonus în valoare de 100 de lei celor care aleg să se imunizeze. Mulți nu sunt însă încântați de idee.

,,Este o măsura care nu face decât să discrimineze pe ceilalți care nu se vaccinează’’, ,,Nu cred că e cea mai bună măsură, lumea trebuie să fie conștientă de pericolul care ne paște’’, ,,Părerea mea este că nu este ok să dăm un premiu omului să se vaccineze. Trebuie să vină din interiorul lui, să simtă că trebuie făcut’’, sunt câteva dintre părerile localnicilor.

Premierul Florin Cîțu a precizat că este vorba însă despre un proiect pilot. Măsura nu se aplică imediat, ci după ce Guvernul va adopta un act normativ în acest sens. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă