Moțiunea simplă împotriva ministrului Economiei a fost RESPINSĂ. Câte voturi a primit

1 lună in urmă 2

Claudiu Năsui va conduce mega-ministerul înființat după comasarea a trei foste ministereClaudiu Năsui va conduce mega-ministerul înființat după comasarea a trei foste ministere

Senatul a respins, marți, moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui. 

MARŢI, 16 MARTIE 2021, 18:42

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Din cei 136 de senatori, la dezbaterea și votul moțiunii au fost prezenți 128. 55 au votat ”pentru”, 72 ”împotrivă” și unul s-a abținut.

Prin această moțiune, intitulată ”O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”, social-democrații au cerut demisia lui Claudiu Năsui din fruntea ministerului Economiei.

Semnatarii moţiunii l-au acuzat pe Claudiu Năsui că vrea să blocheze programele de stimulare şi susţinere a economiei şi a firmelor româneşti, că anulează acţiunile de susţinere a exporturilor şi vânzarea celor mai profitabile companii ale statului român.

Senatorii PSD l-au mai acuzat pe Năsui, pe care îl consideră ”un ministru penal”, că nu a redactat hotărârea de Guvern pentru organizarea instituţiei pe care o conduce, după desprinderea de Ministerul Energiei.

Iniţiatorii moţiunii au mai susținut că ”cei care profită de pe urma prezenţei lui Claudiu Năsui la Ministerul Economiei sunt doar securiştii din spatele său şi firmele controlate de familia Năsui”.

Citește și: ”VIDEO Claudiu Năsui, la dezbaterea moțiunii împotriva sa: ”Am închis robineți de bani care mergeau către mafii politice. Nu pot fi intimidat”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă