Moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui, dezbătută şi votată marţi în Senat

1 lună in urmă 18

Senatul va dezbate, marți, moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui, intitulată „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie” și inițiată de 41 de senatori social-democrați.

Moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui, dezbătută şi votată marţi în Senat

Inquam Photos / George Calin

Moțiunea a fost depusă săptămâna trecută și va fi dezbătută în plenul de marţi al Senatului, de la ora 16.00, urmând ca votul să fie dat de la ora 17.00, în sesiunea de vot final.

Senatorii PSD cer demisia ministrului Economiei, pe care îl acuză că ”distruge economia României prin sărăcirea ei cu 100 de milioane de euro în fiecare zi, a blocat investiţiile, vrea să vândă economia Româiei pe doi lei, a omorât HoReCa, blochează exporturile”, scrie News.ro.

O Românie în agonie

„Am depus azi la Senat moţiunea simplă împotrivă ministrului Economiei – o Românie în agonie, cu Năsui la Economie. Este titlul acestei moţiuni, o moţiune pe deplin justificată şi foarte aşteptată de către antreprenorii din România pentru dezastrul pe care l-a lăsat domnul Năsui în cele 70 de zile de când este la cârma Ministerului Economiei. Nu are niciun mesaj pentru antreprenori. Am văzut că a închis toate programele bune pentru economie. Ieri am avut o discuţie cu industria confecţiilor, cu industria textilă care este poate a doua industrie care este afectată de pandemie şi de criza economică din România. Peste 60.000 de locuri de muncă s-au pierdut. Ne-au spus că nu a fost nicio măsură pentru ei, nu au găsit niciun sprijin, nu au reuşit să se autorizeze şi nu au reuşit să vândă în România măştile şi echipamentele de protecţie pe care le vând astăzi în Franţa. Jandarmeria franceză poartă de exemplu măştile româneşti”, a declarat Ştefan Radu Oprea miercurea trecută la Parlament.

El a adăugat că ministrul Claudiu Năsui se află într-o ilegalitate în prezent, pentru că nici după 70 de zile de când conduce ministerul nu există o hotărâre de Guvern care să definească instituţia.

„Programul pentru promovarea exporturilor este închis, programul pentru internaţionalizarea companiilor româneşti care susţinea de asemenea exporturile este închis, Start Up Nation lipseşte un sfert de miliard pentru a încheia toate plăţile din ediţia a doua. De ediţia a treia nici nu mai este vorba. Insistă foarte tare domnul Năsui pe vânzarea pachetelor de acţiuni la companiile profitabile de stat, deşi oricare antreprenor din România ştie că în această perioadă de criză economică nu vinzi pentru că ai vinde în pierdere şi lista lucrurilor rele pe care le-a făcut domnul Năsui continuă. Poate culminând şi cu faptul că nici astăzi când vorbim, după 70 de zile, nu există o hotărâre de Guvern care să definească acel minister. El se află într-o deplină ilegalitate astăzi când vorbim pentru că din punct de vedere al ordonatorului principal de credit este unul singur, este o hidră cu două capete – Ministerul Economiei şi Ministerul Energiei. Cred că este într-o ilegalitate profundă în acest moment domnul Năsui şi acestea sunt doar o parte din motivele pentru care ministrul trebuie să plece. Ştiţi bine că debirocratizarea e una dintre temele lui cu care şi-a făcut campanie pentru a putea deveni candidatul USR-PLUS nominalizat la Ministerul Economiei. Kafka ar fi fost invidios pe Cladiu Năsui pe ce a reuşit să facă”, a completat senatorul PSD.

Acesta a mai spus că speră să existe parlamentari ai celor trei partide care formează coaliţia de guvernare care să voteze moţiunea simplă împotriva lui Claudiu Năsui. „Sperăm ca o parte dintre colegii care sunt azi în coaliţia de guvernare să voteze alături de noi. Sunt vizibile certurile dintre miniştrii, e clar că premierul Cîţu nu poate să conducă Guvernul acesta unde de fapt sunt trei guverne”, a conchis Oprea.

O a doua moțiune depusă de PSD în actuala legislatură

În 22 februarie, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat că partidul din care face parte va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Cladiu Năsui, în Parlament, după dezbaterile din Legislativ pe bugetul pentru 2021.

În replică, ministrul Economiei, Claudiu Năsui a anunţat că a depus plângere penală in rem la DNA legată de suspiciuni de corupţie cu privire la înscrierile în platforma de granturi acordate întreprinderilor mici şi mijlocii.

Aceasta este a doua moţiune simplă depusă de PSD în actuala legislatură, după cea îndreptată împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu care a fost respinsă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

ministrul economiei claudiu năsui
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă