Moștenitoarea milionarului Marcel Bărbuț, fost patron al firmei Adeplast, jefuită de fiul ei vitreg. Tânărul a fost arestat preventiv

1 lună in urmă 81


Ramona Bărbuț, unul dintre moștenitorii averii fondatorului companiei AdePlast, a fost prădată de fiul ei vitreg. Laurențiu Curt, 20 de ani, aflase că femeia este plecată la munte, a mers la adresa ei din București și a furat un seif în care știa că își ține ceasurile și bijuteriile, scrie Gândul. Tânărul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit portalului instanțelor din România. Bunurile furate, estimate la 130.000 de euro au fost recuperate.


Potrivit surselor judicare, proprietarul imobilului prădat este Ramona Bărbuț, fiica nelegitimă a multimilionarului Marcel Bărbuț, fost patron al firmei Adeplast, decedat pe 9 februarie 2019. În 2017, omul de afaceri ocupa locul 102 în Top 300 cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 55-57 milioane de euro.


Jaful, raportat în noaptea de sâmbătă spre duminică, 10 mai, este anchetat de Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei. Prejudiciul în acest caz se ridică la 130.000 de euro, valoarea estimată a bunurilor aflate în seif.


Dat afară din casă, băiatul a revenit pentru un jaf


Potrivit Gândul, autorul furtului ar fi chiar fiul vitreg al femeii, Laurențiu Curt. Acesta i-ar fi furat mamei sale mai multe bunuri de valoare, în special bijuterii, pe care le ducea la diferite case de amanet. Din acest motiv ar fi fost dat afară din casă.


Tânărul, îngropat în datorii, ar fi primit, vineri, un telefon din partea unui văr, care l-a anunțat că s-a întâlnit cu „mama lui”, într-o stațiune montană. Atunci, băiatul a realizat că vila din București, din care fusese izgonit, este goală.


Cu ajutorul unui complice, Curt a intrat pe fereastră și a ieșit cu cel mai mic dintre cele trei seifuri care se aflau în imobil. În casa de bani se aflau bijuterii, bani și ceasuri din aur în valoare de aproximativ 130.000 de euro.


Fiul vitreg al Ramonei Bărbuț a fost arestat prevenitiv. Magistrații Judecătoriei Sectorului 6 au respins propunerea de arestare formulată de Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 pe numele lui complicelui lui.


Bunurile furate au fost recuperate.


Băiatul este fiul partenerului femeii dintr-o relație anterioară, însă, chiar și în aceste condiții, Ramona Bărbuț a refuzat să-și retragă plângerea.


Scandal cu testamentul lui Marcel Bărbuț


Firma AdePlast, lider în industria de adevizi, polistiren și vopsele din România, a fost vândută în noiembrie 2019 către compania elvețiană Sika. Valoare tranzacției a fost de 140.000.000 $.


Deși avea trei copii, Alexander, Thomas și Marcel jr, seniorul a lăsat conducerea imperiului unei persoane din afara familiei, directorul Daniel Stăncescu, pe care l-a indicat explicit să se ocupe de executarea testamentului.


Testamentul a indicat 5 moștenitori legali, iar fiecare persoană - Alexander, Thomas, Marcel jr, Ramona, rod al unei relații extrconjugale, și Mario, băiat pe care Marcel Bărbuț îl al avea partenera din ultimii 20 de ani - a primit în conturi diferite procente din banii care au revenit de pe urma vânzării firmei.


Executarea testamentului a născut un imens scandal. Fiii patronului n-au dorit deschiderea documentului, intenționaând ca mai întâi să scoată bani din firmă, apoi să împartă ce rămâne. Mărturie stă acțiunea în forță efectuată de ”beizadele” împotriva lui Daniel Stăncescu, căruia i-au rupt degetul și i-au furat laptopul.


Terorizați au fost și alți angajați din AdePlast, conform înregistrărilor pe care Libertatea le-a difuzat în primăvara lui 2019.


Foto: Poliția Română


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă