Moscova respinge apelul SUA de distrugere a armelor chimice: Rusia nu mai are așa ceva

2 luni in urmă 5

Administraţia Vladimir Putin a respins, joi, apelul Statelor Unite de distrugere a arsenalului chimic, argumentând că au fost deja neutralizate în conformitate cu prevederile Convenţiei Armelor Chimice, potrivit Mediafax.

Departamentul de Stat american a cerut marţi Moscovei să respecte obligaţiile asumate în cadrul Convenţiei Armelor Chimice, să declare şi să distrugă programul de arme chimice, sub monitorizare internaţională.

Administraţia Joe Biden a anunţat sancţiuni împotriva a şapte oficiali ruşi şi asupra a 14 entităţi din industria chimică şi biologică. Printre oficialii sancţionaţi de SUA se numără Aleksandr Bortnikov, directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB). Rusia este acuzată de comiterea atacului neurotoxic care l-a vizat în august 2020 pe disidentul Aleksei Navalnîi.

Preşedinţia Rusiei a respins imediat apelul Washingtonului. Declaraţiile de acest fel sunt lipsite de logică şi de fundament, nu sunt altceva decât o tentativă fără succes de camuflare a politicii de izolare şi mai mult a Rusiei. Rusia a anunţat în urmă cu mulţi ani în mod verificabil distrugerea tuturor armelor chimice de pe teritoriul său. Rusia nu are arme chimice, a declarat, conform agenţiei Reuters, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, cerând Statelor Unite să îşi respecte propriile obligaţii în cadrul Convenţiei Armelor Chimice.

Editor : Liviu Cojan

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă