Moscova: Bărbați reținuți la protestele împotriva mobilizării au primit ordine de încorporare

1 săptămână in urmă 18

La Moscova, în mai multe secții de poliție, protestatari care au fost reținuți în urmă cu o zi la mitingul împotriva mobilizării rezerviștilor au primit citații la birourile de înregistrare și înrolare militară, potrivit meduza.io.

Citațiile au fost înmânate deținuților de la departamentele de poliție din zonele Sokolinaya Gora, Liublino, Izmailovo, Iujnoie Tushino, Gagarinskoie și Vernadski Prospekt. Un membru al partidului Yabloko, Kirill Goncharov, a publicat o citație, care a fost înmânată unuia dintre protestatarii din departamentul de poliție din districtul Mozhaisk.

Soția unuia dintre cei reținuți la Departamentul de Afaceri Interne din districtul Sokolinaia Gora a declarat pentru Mediazona că un comisar militar i-a înmânat personal citația pentru soțul ei.

„Au filmat cum i-au înmânat o citație și i-au spus că nu poate decât să o accepte, deoarece este cetățean al Federației Ruse și este obligat să se prezinte mâine la comisariat”, a declarat aceasta, pentru ONG-ul care militează pentru drepturile omului OVD-Info.

Un bărbat în haine civile a venit la secția de poliție din cartierul Marfino, spunând că va înmâna citații. Nu se precizează dacă, în cele din urmă, unul dintre cei reținuți acolo a primit obligația de a se prezenta la biroul de înregistrare și înrolare militară. Potrivit activiștilor pentru drepturile omului, cel puțin unul dintre deținuți a fost amenințat cu un dosar penal din cauza refuzului de a semna citația.

Somații au fost înmânate și la secția de poliție nr. 8 din Voronej, unde au fost duși protestatarii, relatează OVD-Info .

Pe 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizarea în țară. După aceea, au avut loc proteste în toată Rusia. Potrivit OVD-Info, până în dimineața zilei de 22 septembrie, peste 1.313 persoane fuseseră reținute în 38 de orașe din Rusia. Cei mai mulți reținuți se aflau în Sankt Petersburg (478 de persoane) și Moscova (536 de persoane).

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă