Mortalitatea din România a crescut cu 30% în septembrie față de perioada prepandemică

2 săptămâni in urmă 24

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 20:15

55 citiri

Mortalitatea din România a crescut cu 30% în septembrie față de perioada prepandemică

Rata de mortalitate din România a crescut cu peste 30% în septembrie comparativ cu perioade similare dinaintea pandemiei. Potrivit datelor Eurostat, numărul deceselor în exces creează din nou îngrijorare în întreaga Uniune Europeană.

Cea mai afectată țară din UE a fost Bulgaria, care a înregistrat cu 50,2% mai mulți morți în septembrie decât într-o lună obişnuită dintr-un an prepandemic. Urmează Lituania (31,5%), Grecia (31%) şi România (30,3%).

Atât Bulgaria, cât și România, au cele mai săzute rate de vaccinare din UE.

La nivelul UE, numărul deceselor suplimenare a crescut la 12% în septembrie. În vară, numărul minim de decese suplimentare era de 5% în iulie.

Vârful deceselor suplimentare în UE a fost atins în noiembrie 2020, când s-a înregistrat o creştere de 40% faţă de o lună obişnuită dinaintea pandemiei, potrivit raportului Eurostat.

În cazul României, mortalitatea în exces din luna septembrie 2021 a fost depășită doar în aprilie 2021 (38,5%) și în noiembrie 2020 (62,6%).

Printre ţările cu cele mai scăzute rate de mortalitate în exces în septembrie au fost Suedia (3,2%) şi Belgia (2,3%).

În aceasă analiză, Eurostat a luat ca reper media mortalității pentru fiecare lună din intervalul 2016-2019. Mortalitatea în exces se referă la decesele din toate cauzele într-o perioadă de criză, comparat cu perioada corespondentă dinaintea ei.

Citeste si:

 Copii cu vârste între 5 și 11 ani vor fi vaccinați împotriva Covid-19

Copiii din Viena vor începe să fie vaccinaţi împotriva coronavirusului săptămâna viitoare, ca parte a unui proiect pilot, relatează presa austriacă, potrivit AP. Începând de luni, în...

Israelul face pregătiri pentru următorul val al pandemiei. Acțiunea se desfășoară sub forma unui "joc de război"

Israelul organizează joi, 11 noiembrie, un exercițiu național ca să evalueze cât de pregătită este țara pentru următorul val de COVID-19, a anunțat biroul prim-ministrului. Acțiunea,...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă