Morga de la Spitalul Municipal din Caransebeș este plină. Manager: Avem un camion frigorific în curtea instituției, dar avem nevoie de aprobarea DSP

3 luni in urmă 1


Situație disperată la Spitalul Municipal din Caransebeș. din cauza numărului mare de persoane care mor din cauza noului coronavirus, morga spitalului a devenit neîncăpătoare. Valentina David, managerul unității medicale, a declarat pentru Radio Reșița că un camion frigorific a ajuns la spital, însă așteaptă autorizația de la DSP.


„Toţi aparţinătorii care au un deces vin şi îşi ridică foarte repede sau cât se poate de repede persoanele decedate, noi am lucrat şi în weekend, oricum este plin dar, ne organizăm în aşa fel încât oamenii să vină să-şi ridice cât mai repede persoanele decedate ca să nu ţinem blocate locurile pentru că este foarte greu”, a declarat Valentina David, managerul Spitalului Municipal din Caransebeș pentru Radio Reșița.


În județul Caraș-Severin, duminică, au fost raportate 37 de cazuri noi de coronavirus, iar rata de infectarea la nivelul județului se apropie de 3 la mia de locuitori. Medicii spun că în ultima perioadă numărul persoanelor care au fost răpuse de Covid-19 a crescut, iar morga unității medicale a devenit neîncăpătoare.


„Avem şi noi un tir care este amplasat în curtea spitalului lângă morgă dar încă nu am apelat la acest tir pentru că ne trebuie un sistem de răcire şi acolo iar este o problemă, încercăm să vedem cum putem rezolva dar un lucru este cert avem un tir şi facem toate demersurile necesare dar sper să scadă numărul de cazuri şi să nu mai avem atât de multe decese”, a mai explicat managerul spitalului.


O morgă mobilă a fost adusă la mijlocul lunii noiembrie și la spitalul Pantelimon din București. De asemenea, camioane frigorifice au fost aduse și la spitalele din Sibiu și Timișoara.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă