Monica Berescu (USR): Răbdarea noastră privind refacerea coaliţiei are o limită. PNL are de ales rapid între reforme alături de USR şi întoarcerea la PSD, adică la hoţie şi bani publici pentru baronii locali

4 săptămâni in urmă 22

Deputatul USR Monica Berescu susţine că răbdarea USR în privinţa refacerii coaliţiei are o limită, cerând PNL să ia o decizie rapidă şi să aleagă între reforme alături de USR şi întoarcerea la PSD, „adică la hoţie şi bani publici pentru baronii locali”.

Monica Berescu, membru în Biroul Politic Naţional al USR, a declarat pentru News.ro că PNL prelungeşte nepermis de mult criza, în condiţiile în care situaţia politică ar putea fi lămurită în doar câteva ore.

„PNL are două opţiuni, fie cu noi, fie cu PSD, dar trebuie să se decidă rapid. Răbdarea noastră privind refacerea coaliţiei are o limită. Liberalii întind cam mult coarda şi se poate oricând rupe. Acum PNL are de ales între a reface coaliţia cu USR şi să continue pe drumul reformelor sau să se întoarcă la PSD, adică la hoţie şi bani publici pentru baronii locali”, a afirmat deputatul Monica Berescu.

Ea consideră că preşedintele Klaus Iohannis şi PNL au avut până acum două momente în care puteau să rezolve această criză, dar ambele ocazii au fost ratate.

„Au fost două momente irosite, la desemnarea lui Dacian Cioloş ca premier, apoi la desemnarea lui Nicolae Ciucă. De fiecare dată, Iohannis şi PNL au ales să blocheze refacerea coaliţiei şi să prelungească criza. Crearea unei majorităţi toxice, anti-reformiste va fi responsabilitatea lui Iohannis. Sperăm ca preşedintele şi PNL să nu aleagă acest lucru”, a precizat deputatul Monica Berescu.

Totodată, Berescu susţine că USR vrea refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR cu un nou premier, motivând că „avem sute de oameni care mor zilnic de COVID-19, iar preţurile la gaze şi curent s-au dublat faţă de anul trecut”.

Sursa Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă