Momentul în care Vladimir Putin a fost enervat la culme de Regele Charles. Ce i-a transmis liderului rus

3 zile in urmă 29

Momentul în care Putin a fost enervat la culme de Regele Charles al III-lea. S-a întâmplat în anul 2014, în timp ce Prințul de Wales de la acea vreme se afla într-un turneu regal în Canada. Fiul regretatei regine Elisabeta a II-a a făcut o remarcă ce nu a fost primită deloc bine de autoritățile de la Moscova. Declarațiile noului rege al Angliei despre președintele rus au fost condamnate ca fiind naziste.

Momentul în care Putin a fost enervat la culme de Regele Charles

În timpul unui turneu regal în Canada, care a avut loc în anul 2014, fiul regretatei regine Elisabeta a II-a și-a luat răgaz câteva clipe pentru a discuta cu un fost refugiat de război polonez. Este vorba despre o femeie de peste 80 de ani, pe nume Marienne Ferguson. Aceasta a părăsit Polonia și s-a mutat în Canada cu puțin timp înainte de  ocupația nazistă.

În discuția cu pricina, noul Rege al Angliei și fosta refugiată au vorbit despre preluarea țărilor de către Hitler. La un moment dat, Charles a făcut o remarcă ce a stârnit multe valuri de comentarii în spațiul public. Unii i-au dat dreptate. Alții, în schimb, l-au taxat dur.

„Prințul (Charles al III-lea – n.r.) a spus ceva de genul… că nu este diferit de ceea ce face Putin”, a dezvăluit doamna Ferguson, fostă refugiată, potrivit BBC.

Declarația noului monarh de la Londra a fost făcută în contextul în care autoritățile din Marea Britanie au transmis că Rusia se confruntă cu o „izolare politică din ce în ce mai mare” din cauza acțiunilor din Ucraina. Britanicii au făcut referire inclusiv la anexarea peninsulei Crimeea.

Ce mesaj i-a transmis liderul de la Moscova noului rege

Bineînțeles, presupusa remarcă a noului rege al Angliei a ajuns și la urechile autorităților de la Moscova. Vladimir Putin a condamnat declarația lui Charles, pe care a catalogat-o drept „nazistă”. Președintele rus a spus că asocierea sa cu Adolf Hitler este una inacceptabilă. Clarence House a refuzat să comenteze.

„În astfel de cazuri, îmi aduc aminte de o expresie bună. Sună așa: „Dacă ești furios, greșești”. Transmiteți acest mesaj atât premierului (britanic – n.r.), cât și prințului Charles. El a vizitat țara noastră de multe ori.

Nu l-am auzit spunând așa ceva. Dacă este așa cum se spune, atunci este inacceptabil. Cred că el însuși înțelege acest lucru. Este un om bine educat. Îl cunosc atât pe el, cât și pe membrii familiei regale. Acesta nu este un comportament regal”, a declarat Vladimir Putin, într-o intervenție pentru agențiile internaționale de știri.

Ambasada Rusiei a transmis atunci că presupusele remarci ale lui Charles al III-lea au fost „scandaloase”. Reacția autorităților din Marea Britanie, în schimb, a fost mai degrabă de susținere la adresa actualului rege de la Londra.

Premierul britanic de la acea vreme, David Cameron, a declarat că nu vrea să comenteze o discuție privată. Însă „toată lumea are dreptul la propriile sale opinii”, potrivit fostului lider din Marea Britanie. Poziția a fost susținută și de alți reprezentanți din mediul politic britanic, unii spunând că Charles a avut dreptate în cele exprimate.

The post Momentul în care Vladimir Putin a fost enervat la culme de Regele Charles. Ce i-a transmis liderului rus appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă