Momentul în care un șofer cu Lexus rupe barierele de la trecerea peste calea ferată din Brănești. ”Doar un miracol l-a salvat!”

2 luni in urmă 501

Un șofer aflat la volanul unui Lexus a spulberat barierele de la trecerea peste calea ferată din comuna Brănești, județul Ilfov, un loc prin care trenurile de pe magistrala Bucureşti Nord - Constanţa circulă de obicei cu 160 km pe oră.

S-a intâmplat pe 3 august, iar imaginile au fost postate vineri pe pagina de Facebook CFR Infrastructură. ”Nu puţine sunt situaţiile în care şoferii inconştienţi ignoră semnalizarea de la trecerile la nivel şi forţează traversarea printre barierele aflate în poziţia orizontală, considerând că astfel fentează trenul. Un astfel de caz a fost surprins de camerele de luat vederi de la trecerea la nivel cu calea ferată din satul PASĂREA, comuna BRĂNEȘTI, marți, 3 august 2021, în jurul orei 19.38, când un şofer inconştient rupe practic brațele barierei, aflate deja în poziţia orizontală, și traversarea în viteză trecerea la nivel”, se arătă în mesajul celor de la CFR Infrastructură.

Doar un miracol l-a salvat pe acest șofer, deoarece în momentul respectiv, în zona pasajului, încă nu ajunsese trenul de Constanța, care circulă cu viteza de 160 km/h.

CFR: O astfel de inconștiență pune în pericol inclusiv viețile celor din tren

”O astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile a mii de oameni care călătoresc cu trenul! O astfel de inconştienţă poate pune în pericol şi vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier sau al pietonilor! O astfel de inconştienţă atrage după sine timp pierdut în trafic, fie că vorbim de cel rutier sau cel feroviar! O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar” se mai arată în mesajul celor de la CFR Infrastructură.

Trenul circulă în zonă cu până la 160km/h

Trecerea la nivel cu calea ferată din imagini este situată între staţiile Pasărea şi Brănești, la km 23+800, pe raza comunei Brănești, parte componentă a magistralei Bucureşti Nord - Constanţa, unde viteza maximă de circulaţie a trenurilor de călători este de 160 km/h.

Deşi compania CFR SA a luat toate măsurile de siguranţă la această trecere la nivel atât pentru pentru traficul rutier, cât şi pentru cel feroviar, fiind montate inclusiv camere video, inconştienţa unor conducători auto este greu de imaginat şi de acceptat, se mai arată în mesajul postat pe pagina de Facebook CFR Infrastructură.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă