Momentul în care bombele ruseşti cad la 300 de metri de reactoarele centralei nucleare din Nikolaiev

5 zile in urmă 38

"La 19 septembrie 2022, în jurul orei locale 00:20 (21:20 GMT duminică), armata rusă a bombardat zona industrială a centralei nucleare Pivdennoukrainsk", a indicat Energoatom pe Telegram. "O explozie puternică s-a produs la numai 300 de metri de reactoare", a precizat compania. "În prezent, cele trei reactoare ale centralei funcţionează în regim normal", a asigurat operatorul public, potrivit căruia bombardamentele nu au provocat morţi sau răniţi, dar a afectat clădirile centralei.

Ar fi fost avariată şi o centrală hidroelectrică din apropiere

Suflul exploziei a spart aproximtiv 100 de ferestre de la clădirea centralei şi a provocat o scurta deconectare a trei linii de înaltă tensiune la centrală, conform aceleiaşi surse. Potrivit Reuters, a fost avariată şi o centrală hidroelectrică din apropiere. "Rusia pune în pericol întreaga lume. Trebuie să o oprim cât nu este prea târziu", a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe Telegram, difuzând o înregistrare video de la camerele de supraveghere în alb şi negru ce arată o explozie imensă.

300 meters from the NPP!

russians almost hit the South Ukrainian nuclear power plant.

russia's nuclear terrorism threatens not only Ukraine, but the whole world. pic.twitter.com/KXwT4vUrJr

— Roman Hryshchuk (@grishchukroma) September 19, 2022

O altă centrală nucleară ucraineană, cea din regiunea Zaporojie, cea mai mare din Europa şi care se află din martie sub controlul trupelor ruse, a fost deja vizată de bombardamente în ultimele luni, suscitând o îngrijorare puternică din partea Occidentului. Kievul şi Moscova s-au acuzat reciproc de aceste lovituri şi de riscul de a provoca un incident nuclear, notează AFP.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Momentul în care bombele ruseşti cad la 300 de metri de reactoarele centralei nucleare din Nikolaiev

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă