Momentul de reculegere dedicat reginei Elisabeta a II-a din Parlament, deturnat de un deputat AUR: „Săptămâna trecută mi-am înmormântat mama”

6 zile in urmă 43

Deputații au ținut luni un moment de reculegere în plen în memoria reginei Elisabeta a II-a. Cu această ocazie, deputatul AUR Ringo Dămureanu a intervenit și a cerut ca un moment de reculegere să fie ținut în memoria „oamenilor simpli” care au murit, afirmând că mama sa a decedat recent, potrivit Realitatea.net.

„Cu profund regret, vă spun că săptămâna trecută mi-am înmormântat mama. (…) V-aş propune pentru toţi oamenii simpli: părinţii şi bunicii noştri care au contribuit la formarea noastră şi a generaţiilor care au ridicat România, dar şi pentru victimele bolilor incurabile pentru care sistemul de sănătate încă nu a găsit soluţii şi care au plecat dintre noi să păstrăm un moment de reculegere”, a cerut Ringo Dămureanu în Parlament.

În replică, liderul de grup al deputaților liberali Gabriel Andronache a cerut ca de acum propunerile să fie făcute doar de către liderii de grup.

„Am o mare rugăminte să respectăm regulamentul şi acest tip de momente să fie propuse de liderii de grup. Cred că solemnitatea pentru astfel de momente poate fi respectată în măsura în care chestiunile acestea sunt discutate în prealabil şi propuse de un lider de grup”, a precizat Gabriel Andronache.

Înmormântarea de stat a suveranei care s-a aflat timp de 70 de ani pe tronul britanic a început luni, la ora locală 11.00 (13.00, ora României), în Marea Britanie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă