Momentul care l-a iritat pe selecționerul Ungariei cu România: „A fost foarte enervant, am făcut un meci bun”

3 săptămâni in urmă 2

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 martie 2021, 07:54 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 08:10

Zoltan Gera (41 de ani), selecționerul reprezentativei U21 a Ungariei, a analizat meciul pierdut cu România la Campionatul European, scor 1-2.

România U21 a fost condusă cu 1-0 la Budapesta, dar a revenit eroic și a luat cele 3 puncte; După 1-1 în celălalt meci al grupei între Germania și Olanda, calculele s-au complicat - vezi aici toate scenariile posibile

Zoltan Gera și-a lăudat elevii pentru efortul fizic și mental depus și spune că echipa sa a prestat un fotbal bun, în ciuda rezultatului. Selecționerul gazdelor a fost dezamăgit de golul victoriei, reușit de Alexandru Pașcanu la capătul unui corner, și a subliniat eliminarea lui Szoke din prima repriză drept un moment foarte important.

Zoltan Gera, după Ungaria - România 1-2

„În prima repriză, am reușit în totalitate ceea ce ne-am propus. Am încercat să mișcăm mingea. Am știu că vor vrea să ne preseze, dar am reușit să jucăm în spatele primei lor linii de multe ori, Csonka și Mezei s-au descurcat bine la mijloc. Echipa a fost compactă, dar apoi a venit eliminarea. Știu că al doilea galben a fost corect acordat, nu știu de primul, pentru că nu am văzut faza. 

Dar am răspuns bine și acestui moment, băieții au avut o atitudine pozitivă după pauză. Ne-am așteptat să fie nevoie să ne apărăm, știam că vom avea oportunități de care să profităm. Am reușit să intrăm în avantaj, dar apoi au pus multă presiune pe noi, așa că am schimbat formația, la 5 fundași. Golul venit din corner a fost foarte enervant, dar jucătorii au luptat nu doar fizic, cât și mental. 

În cele din urmă, am avut o șansă de a egala, dar portarul lor a avut o mare paradă. Îmi pare rău pentru echipă, că am pierdut, am făcut un meci bun”, a declarat selecționerul maghiar, citat de Nemzeti Sport.

Îmi pare rău că am fost în inferioritate numerică, dar am încercat să jucăm fotbal și așa, să rămânem la planul inițial. Fizic, am fost mai buni decât la meciul cu Germania. Îmi pare rău că nu am reușit să ne păstrăm avantajul său măcar să terminăm la egalitate. Suntem dezamăgiți, dar trebuie să ridicăm capul, pentru că avem alt meci în care toți trebuie să dăm 100%. 
- Tamas Kiss, Ungaria U21

VIDEO. Adrian Mutu: „Cred că puteam să mai marcăm!”

Mai multe știri despre Ungaria - România:

Căpitanul României îi acuză pe unguri de rasism: „Țiganii ăștia, cum ne strigați voi pe teren, v-au bătut cu 2-1!”

Ieșire incredibilă la adresa unui „tricolor” de la FCSB: „Să stea dracu’ liniștit! Să-l cheme Gigi la raport. Îți bați joc de carieră?”

Playtech: Sonia Trifan a divulgat SECRETUL Corneliei Catanga, la înmormântarea ei. Ce avere avea, de fapt, artista EXCLUSIV


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă