Momentul când Buffon s-a gândit la retragere: ”Mă interesau doar 3 cluburi! ”Meciul care încă îi dă coșmaruri

2 luni in urmă 27

Într-un interviu acordat cotidianului L'Equipe. portarul de 43 de ani vorbește despre marile dezamăgiri și bucurii, dar și despre ce-i rezervă viitorul.

Gianluigi Buffon: ”Mă gândesc de cel puțin 4 ori pe săptămână la acel meci

Buffon este mândru de returul de la Madrid, după ce Juventus a încercat să răstoarne un 0-3 din tur, dar meciul care încă îi provoacă insomnii este cel din sferturile UEFA Champions League din martie 2019.

Parizienii se impuseseră cu 2-0 pe Old Trafford, dar în retur au cedat cu 1-3 și au fost eliminați.Buffon a fost titular la PSG și a greșit la primul gol al englezilor.

”Este un meci la care mă gândesc de cel puțin 4 ori pe săptămână. Stârnește multe regrete.

Eram sigur că voi juca finala în acea ediție. A fost o demonstrație de forță în tur la Manchester. Din păcate, și eu sunt vinovat, a fost o greșeală de neiertat pentru cineva cu experiența mea.

Și nu neapărat la primul lor gol! Am crezut că returul este o simplă formalitate, aveam 2-0, iar ei veneau cu doar doi titulari și în rest mulți tineri. Iar eu ar fi trebuit să-mi avertizez coechipierii să nu se culce pe o ureche,” a dezvăluit Buffon.

Gianluigi Buffon: ”I-am spus agentului să mă cheme doar dacă sună Real, Barcelona sau PSG”

El a povestit și cum a ajuns pe Parc des Princes după ce Juventus nu i-a mai prelungit contractul.

”Eram foarte supărat, și i-am spus impresarului meu, mai mult în glumă, să nu mă sune decât dacă sunt oferte de la Barcelona, Real Madrid sau PSG. Ghici cine a sunat trei săptămâni mai târziu.

PSG este un club mare, nu-i lipsește nimic. Poate bate pe oricine. Singurul defect este că uneori nu sunt așa motivați, dar a venit Leonardo, care are o cultură italiană,” a explicat Buffon.

Goalkeeperul cu recordul de prezențe în Serie A, 652, știe că se apropie momentul retragerii, dar nu prea curând.

”Mai am contract până în iunie, apoi nu știu ce se va întâmpla. Poate spun stop, poate mai joc 2-3 ani,” a spus enigmatic Buffon.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă