Momentele săptămânii, analizate de Adrian Ursu şi Andreea Dumitrache: papucii prăfuiţi, deja-vu la metrou şi campanie cu lăutari

2 months ago 4

Adrian Ursu şi Andreea Dumitrache au analizat cu ironie şi umor felul în care politicienii profită de orice moment pentru a ieşi în evidenţă, în campanie electorală. 

Însă cea mai puternică imagine a săptămânii a venit de la deschiderea anului şcolar şi o arată pe o mamă din Vaslui care îi schimbă fetiţei sale papucii prăfuiţi cu nişte adidaşi noi, pe un fond sonor dominat de imnul României.

"Aşa arată România din praf. Papucii rezistau în colbul de pe uliţă, până la şcoală, unde trebuiau puşi în picioare adidaşii cei noi, cumpăraţi în acea zi", au comentat imaginile Adrian Ursu şi Andreea Dumitrache.

Inaugurarea metroului din Drumul Taberei, chiar dacă lucrările nu au fost finalizate complet, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Ludovic Orban, este un alt moment important al săptămânii. Pe internet, festivitatea a fost parodiată, iar pe imaginile cu Iohannis şi Orban din metru, cineva a pus fondul sonor de la TVR, de pe vremea când Nicolae Ceauşescu inaugura metroul. Rezultatul este un clip plin de umor-negru, devenit viral pe Facebook.

În plină campanie electorală, candidaţii fac tot posibilul să iasă în evidenţă iar postările şi clipurile pe care le promovează pe Facebook sunt dintre cele mai originale. Nu lipsesc nici ritmurile lăutăreşti din această campanie.

Într-unul din ele, mai mulţi susţinători ai PNL s-au filmat cântând pe stradă - "Se oftică PeSeDe-ul, tina-na-na, ti-na-na, Câştigăm tot PeNeLe-ul, Tara-ra-ra, tara-ra-ra".

Read Entire Article
Powered By Seo Tools