Momente de panică într-un parc ZOO din Bangladesh! O turmă de elefanți sălbatici a doborât un zid de beton şi a pătruns înăuntru

2 săptămâni in urmă 25

Elefanți / Foto: Profimedia Elefanți / Foto: Profimedia

O turma de cel puţin 13 elefanţi a doborât un zid de beton în această săptămână şi a pătruns în Bangabandhu Sheikh Mujib Safari Park, situat la nord de staţiunea balneară Cox's Bazar. Oficialii au avertizat, astăzi, că animalele ar ameninţa siguranţa vizitatorilor şi a altor animale.

DUMINICĂ, 02 IANUARIE 2022, 15:58

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: REALITATEA.NET

"Erau foarte agitaţi, speriaţi şi se comportau ca şi cum ar fi fost prinşi în capcană", a declarat un oficial al parcului. "Sunt foarte periculoşi pentru alte animale şi vizitatorii noştri", a mai spus bărbatul, relatează Agerpres, care citează AFP.

Parcul găzduieşte peste 1.300 de animale, între care tigri bengalezi, hipopotami şi alte specii pe cale de dispariţie, şi primeşte iarna în jur de 5.000 de vizitatori pe zi.

"Suntem foarte îngrijoraţi pentru vizitatorii parcului. Patrulările în timpul nopţii devin complicate pentru că elefanţii sunt foarte neliniştiţi şi încearcă să fugă", a mai spus oficialul.

Mai puţin de o sută de elefanţi trăiesc în această ţară din Asia de Sud, unde reducerea zonelor lor de habitat şi a accesului la hrană provoacă conflicte tot mai mari cu oamenii.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă