Moment crucial în campania de vaccinare anti-COVID din România! Prima imunizare într-un cabinet al unui medic de familie s-a petrecut la Timișoara

1 săptămână in urmă 15

Imunizare la medicul de familie/sursa foto: Profi MediaImunizare la medicul de familie/sursa foto: Profi Media

Prima vaccinare anticoronavirus din România în cabinetul unui medic de familie a avut loc astăzi în Timişoara. Primarul Dominic Fritz a fost de față la imunizarea celui dintâi pacient în cabinetul unui medic de familie, un proiect pilot care a început în cel mai mare oraș din Banat.

MIERCURI, 07 APRILIE 2021, 16:20

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

“Am oferit flori ‘pacientului zero’ al proiectului pilot pe care îl realizăm împreună cu Asociaţia Timiş de Medicină de Familie, condusa de dr Mihai Iacob. Este Sabina Macovei, are 52 de ani, şi ne-a spus că s-a înscris la vaccinare pentru că vrea să se termine pandemia, cu toate restricţiile, iar copiii să se întoarcă la şcoală. Şi pentru că are încredere în doctorul ei de familie, medicul Mihai Iacob. Încrederea oamenilor în proprii lor medici de familie, care le cunosc toate problemele de sănătate şi toate durerile, va fi motorul campaniei de vaccinare care ne va permite să atingem imunitatea de grup şi să scăpăm de pandemie”, a spus Dominic Fritz.

Este vorba de un proiect pilot derulat de Ministerul Sănătăţii şi Primăria municipiului Timișoara, în care sunt implicaţi 50 de medici bănățeni. Cadrele medicale au primit câte 100 de doze de vaccin destinate în principal persoanelor din categoriile vulnerabile, care nu se pot deplasa la centrele de vaccinare.

Citește continuarea pe Realitatea de Timiș.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă