Moldovan anunta ca sase indicatori de calcul ai grilei de carantinare vor fi stabiliti marti: "Indici de evolutie, trend, rata de incidenta, capacitate de testare"

1 lună in urmă 2

Secretrul de stat din Ministerul Sanatatii, Andreea Moldovan, a afirmat luni, 22 martie, dupa o sedinta cu reprezentantii din mai multe institutii, ca s-a discutat despre modificarea indicatorilor tehnici avuti in vedere la instituirea carantinei. Vor fi sase indicatori, acestia urmand a fi decisi, insa, in cursul zilei de marti, dupa ce se vor face diferite calcule.

"Am convenit cu totii ca fiind o infectie atat de dinamica si cu modificari atat de mari, datele pe care le folosim necesita periodic o actualizare sau o updatare. Ne-am gandit care ar fi indicatorii de calcul ai grilei de carantinare cei mai sugestivi pentru procesul epidemiologic, astfel incat sa stim ca imaginea pe care ei ne-o vor oferi va fi mult mai apropiata de realitate", a afirmat, luni, Andreea Moldovan.

Potrivit acesteia, sunt sase indicatori, intre care indici de evolutie, trend, rata de incidenta, capacitate de testare, numar de cazuri pe UAT, cu focar sau fara focar.

"Sunt niste indicatori tehnici", a precizat Andreea Moldovan, explicand ca acestia vor fi fcuti publici marti, dupa ce vor fi decisi in urma unor calcule care se vor face de catre diferite institutii.

Moldovan a precizat ca se doreste si o testare mai abudenta decat avem acum, tocmai pentru a avea o situatie cat mai apropiata de realitate.

Decizia finala va fi luata, marti, la ora 13.00.


Sedinta la Ministerul Sanatatii

Ministerul Sanatatii a organizat luni, 22 martie, la ora 14.00, o intalnire cu reprezentanti ai Institutului National de Sanatate Publica, Departamentului pentru Situatii de Urgenta, dar si cu specialisti in sanatate publica si epidemiologie privind situatia epidemiologica. Intalnirea va avea loc la sediul ministerului.

Secretarul de stat Andreea Moldovan a declarat, duminica seara, la Digi24 ca Bucurestiul si judetul Ilfov sunt interconectate si ca de aceea este important sa fie abordate unitar, fiind vorba despre o masa mare de oameni care se deplaseaza, "libertate pe care, incet-incet, nu ne-o vom mai putea permite".

Citeste si:

Cum trimiti bani rudelor si prietenilor de la ATMStudiile lui Vlad Voiculescu comparativ cu omologii europeni. Ce CV-uri prezinta alti 10 ministri ai Sanatatii din tari ale UESorana Cirstea a schimbat antrenorul! Cine o va asista la Miami si ce a promis romancaDeputat liberal, atac dur la adresa Dianei Sosoaca: "Locul acestei femei e la spitalul de psihiatrie"Cand vine cu adevarat primavara. Meteorologii au anuntat cum va fi vremea in urmatoarele patru saptamani
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă