Moldova, săptămână cu record negativ de cazuri Covid. Maia Sandu și Nelu Tătaru au stabilit o colaborare

1 lună in urmă 2

Prima săptămână din luna martie a adus în Republica Moldova 9799 de infectări, record negativ în acest an și a doua cea mai ”neagră” săptămână de la debutul pandemiei, potrivit datelor făcute publice de autorități. Recordul de peste 10.000 de cazuri a fost stabilit în săptămâna 7 – 13 decembrie 2020.

Pe fondul evoluției galopante a cazurilor de infectare, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit la Chișinău cu Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății și actual președinte al Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaților a parlamentului român.

Cei doi oficiali au stabilit ca între autoritățile medicale din cele două țări să aibă loc discuții la în sistem online pentru a face schimb de informații și bune practici.
„Am convenit ca echipa ministerului și managerii spitalelor să discute săptămânal, online, cu echipa din România pentru a face schimb de informații și experiență. Aceasta ar ajuta la identificarea mai rapidă a soluțiilor la problemele care, astăzi, sunt comune – soluții care înseamnă mai mulți oameni tratați și mai multe vieți salvate”, a declarat președintele Maia Sandu, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

”Vaccinul reprezintă soluția, dar atât România, cât și Republica Moldova au nevoie de strategii eficiente pentru accelerarea procesului de vaccinare. Avem toată deschiderea de a sprijini autoritățile moldovene, sens în care am stabilit ca săptămânal să aibă loc discuții la nivel bilateral, în sistem online, pentru a face schimb de informații și bune practici. Aceste consultări vor sprijini la identificarea celor mai bune soluții la problemele care, astăzi, sunt comune”, a scris și Nelu Tătaru într-un comunicat de presă.

România a sprijinit constant Republica Moldova pe durata pandemiei, trimițând la Chișinău echipamente medicale, echipe de medici și asistente, dar și vaccinuri gratuite. (Foto: Președinția Republicii Moldova)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă