Mofturile colonelului Gheorghita. Conditiile bizare impuse pentru a-i putea adresa o intrebare presedintelui CNCAV. Nu dai bine in poza, nu ti se raspunde

1 lună in urmă 45

O initiativa cel putin ciudata organizata de Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) propune romanilor sa adreseze intrebari doar in format video colonelului dr. Valeriu Gheorghita.

Dintr-o postare publicata luni dimineata pe pagina oficiala de Facebook/ROVaccinare, aflam ca Grupul de Comunicare al CNCAV va selecta doar mesajele video care respecta anumite conditii extrem de exigente. Vor ajunge la colonelul Gheorghita doar acele clipuri selectate pe baza "calitatii videoclipului si relevantei intrebarii". In plus, jurnalistii nu au voie sa participe la aceasta sesiune de comunicare.

"Participarea este deschisa numai persoanelor care intreaba in nume propriu. Orice inregistrare trimisa de jurnalisti si reprezentantii mass-media nu va fi luata in considerare", se arata la capitolul termeni si conditii de eligibilitate aferent proiectului.
Doar cinci dintre videoclipurile cu intrebari care vor fi trimise de catre participanti vor ajunge la colonelul Gheorghita, se mai arata in comunicat.

"Selectia mesajelor video, care nu trebuie sa depaseasca 30 de secunde, va fi realizata de echipa Social Media ROVaccinare in numele CNCAV pe baza criteriilor de eligibilitate si de primire, fiind alese cele mai semnificative 5 intrebari. Vom contacta cei 5 participanti si le vom cere sa fie de acord cu declaratia de confidentialitate privind protectia datelor si cu Termenii si conditiile", potrivit vaccinare-covid.gov.ro.

Cei care doresc sa i se adreseze in acest mod complicat colonelului Gheorghita sunt notificati ca CNCAV isi rezerva dreptul de a modifica termenii si conditii in orice moment, fara notificare prealabila si se angajeaza sa le actualizeze pe pagina web dedicata.

"Este responsabilitatea participantului sa consulte regulat Termenii si conditiile la adresa mentionata mai sus pentru a fi la curent cu orice modificari", arata sursa citata.

Initiatorii acestui proiect avertizeaza posibilii participanti ca intrebarile/mesajul trebuie sa aiba un continut original, iar utilizarea neautorizata a "limbajului si a ideilor altui autor precum si reprezentarea acestora ca a propriilor opinii, va duce la descalificare", se arata la capitolul "Termeni si conditii".

Pentru ca mesajul video de 30 de secunde sa aiba minima sansa sa ajunga la colonelul Gheorghita, participantii trebuie sa declare ca au respectat toate legile relevante cu privire la dreptul de autor si de confidentialitate si au obtinut toate permisiunile necesare realizarii filmului.

"trebuie sa ia in considerare faptul ca acestea pot include lucrari ale unor terti (cum ar fi desenele arhitecturale, sculpturile, fotografiile sau marcile comerciale) sau drepturile de imagine (daca o fotografie reprezinta persoane identificabile)", este o alta conditie impusa de CNCAV.

Odata trimise, autorii celor 30 de secunde video vor transfera "irevocabil in Uniunea Europeana proprietatea mondiala a inregistrarii si a tuturor drepturilor de proprietate intelectuala legate de inregistrare".

Clipul video care contine o intrebare adresata colonelului Gheorghita va fi partajat pe Instagram prin povesti, postari si mesaje directe, prin Facebook Messenger sau prin trimiterea unui e-mail la [email protected]

Participantii trebuie sa includa hashtag-ul dedicat (#IntreabaPresedinteleCNCAV sau #IntreabaPresedinteleCNCAV) si sa eticheteze @ROVaccinare in aceste postari.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă