Moderna primește permisiunea de a distribui fiole cu 15 doze de vaccin anti-Covid

1 săptămână in urmă 2

Autoritatea de reglementare din SUA a dat acordul companiei Moderna pentru majorarea producției de vaccin prin umplerea fiolelor cu până la 15 doze, informează Reuters. Totuși, agenția a avertizat că, fără seringi și ace potrivite s-ar putea să nu fie posibilă extragerea a mai mult de 13 doze din fiolele de 15.

Într-un comunicat de presă, Moderna a spus că vaccinul său va fi furnizat de acum în fiole ce conțin 11 sau 15 doze. De asemenea, Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite i-a autorizat pe cei care fac vaccinările să extragă până la 11 doze din actualele fiole, față de cele 10 permise anterior, potrivit Reuters.

FDA a autorizat, de asemenea, ca cei care fac imunizarea să extragă maximum 11 doze din flacoanele actuale, în loc de cele zece permise anterior.

Schimbarea va avea un impact pozitiv asupra ofertei de vaccin Moderna COVID-19, care va contribui la furnizarea mai multor doze de vaccin comunităților.

Cu toate acestea, autoritatea de reglementare a avertizat, de asemenea, că, fără seringi și ace adecvate, este posibil să nu fie posibil să se extragă mai mult de 13 doze din cele 15 flacoane de Moderna și mai mult de 10 doze din flacoanele actuale. Până la sfârșitul lunii martie, Moderna a furnizat 100 de milioane de doze în SUA.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă